Nem is olyan rég láttam az Ízőrzők, Bálványoson forgatott adásának ismétlését; és abban a sok hagyományos, népi, és nagyon fincsi étek mellet, kolbászleves elkészítését. Az egyszerűsége annyira magával ragadott, hogy nem bírtam tovább ;)
KOLBÁSZLEVES, ZÖLDSÉGEKKEL
ÉS APRÓ TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
10-15 dkg parasztkolbász
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma
petrezselyem zöldje
lestyán
só
apró levestészta
A zöldségeket karikákra, félkarikákra, kockákra, tehát kedvünkre daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük és hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket.
Amikor a zöldségek kissé lepirultak, jöhet az időközben felkarikázott kolbász.
Néhány pillanat alatt összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel, aprított petrezselyem zölddel és lestyánnal ízesítjük, amiből egy keveset félretesszük és a tálalás előtt szórjuk a levesbe.
Ahogy a zöldségek puhulnak illetve forr a leves, valamiféle apó levestésztát szórunk bele és készre főzzük.
A sózással csak óvatosan! mert a kolbász íze és a forrástól, erősödhet, sósulhat a levesünk, épp ezért, inkább tálalás előtt kóstoljunk, és szükség szerint sózzunk.
1 fej vöröshagyma
petrezselyem zöldje
lestyán
só
apró levestészta
A zöldségeket karikákra, félkarikákra, kockákra, tehát kedvünkre daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük és hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket.
Amikor a zöldségek kissé lepirultak, jöhet az időközben felkarikázott kolbász.
Néhány pillanat alatt összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel, aprított petrezselyem zölddel és lestyánnal ízesítjük, amiből egy keveset félretesszük és a tálalás előtt szórjuk a levesbe.
Ahogy a zöldségek puhulnak illetve forr a leves, valamiféle apó levestésztát szórunk bele és készre főzzük.
A sózással csak óvatosan! mert a kolbász íze és a forrástól, erősödhet, sósulhat a levesünk, épp ezért, inkább tálalás előtt kóstoljunk, és szükség szerint sózzunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése