Hát már megint.
1-2 hozzávaló (3-4) és egyszerűen.
Az egyik.
Amikor ilyesmi étkekkel lepem meg magam, valamiért mindig Hugh Fearnley-Whittingstall és az Ő egyszerű kreációi jutnak eszembe.
https://www.facebook.com/HughLoversHungary/?ref=br rs
A másik.
Az egyik.
Amikor ilyesmi étkekkel lepem meg magam, valamiért mindig Hugh Fearnley-Whittingstall és az Ő egyszerű kreációi jutnak eszembe.
https://www.facebook.com/HughLoversHungary/?ref=br rs
A másik.
Nagyon elegantos, a balzsamecet sziruppal való meglocsolás, megcsíkozás, "díszítés", összekenés.
...és van amikor, ez jót tesz az ételnek is ;)
SZŰZÉRMÉK, KOKTÉL BATÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
80 dkg batáta (édesburgonya)
15-20 dkg koktélparadicsom
2-3 ger. fokhagyma
friss kakukkfű
friss kakukkfű
balzsamecet szirup
só
A szűzpecsenyét felszeleteljük, megsózzuk és szépen megsütjük, tálalásig félretesszük.
Az babtátát megpucoljuk és kb. 1x1 centis kockákra daraboljuk, majd megsózva, egy nagyobb serpenyőben, kevés olívaolajon, saját "gőzében" roppanós, puhára pároljuk - igazándiból nem szükséges víz hozzáadása, de a nyugalmunk érdekében a elején egy picikét önthetünk alá -.
Az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk az eldarabolt koktélparadicsomot és a kis csíkokra vágott fokhagymát; kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor a batátara helyezzük húsokat és a balzsamecet sziruppal, finoman meglocsoljuk.
Az babtátát megpucoljuk és kb. 1x1 centis kockákra daraboljuk, majd megsózva, egy nagyobb serpenyőben, kevés olívaolajon, saját "gőzében" roppanós, puhára pároljuk - igazándiból nem szükséges víz hozzáadása, de a nyugalmunk érdekében a elején egy picikét önthetünk alá -.
Az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk az eldarabolt koktélparadicsomot és a kis csíkokra vágott fokhagymát; kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor a batátara helyezzük húsokat és a balzsamecet sziruppal, finoman meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése