TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. október 5., szerda

Csirke és cukkini avagy Mint a villám


Vannak ízek, amik magukért beszélnek; és vannak ízek, amik egymásért!
Ismét egy gyors étel; úgyhogy a rizs készítésével kezdjük. 















 
CUKKINIS CSIRKERAGU,
  PARADICSOMMAL ÉS  KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 db saláta cukkini
2 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
kakukkfű
petrezselyem zöldje
bors, só
A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük.
A csirkemellet 1x1 centis kockákra vágjuk és a hagymára rakjuk, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús elvesztette nyers színét, közé keverjük a szintén felkockázott cukkinit, kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük a borral és minimálisra elforraljuk a levét, az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, és a 2 gerezd zúzott fokhagymát.
Tálalás előtt, durvára aprított petrezselyemmel frissítjük, és párolt rizs alapon kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése