Vannak ízek, amik magukért beszélnek; és vannak ízek, amik egymásért!
Ismét egy gyors étel; úgyhogy a rizs készítésével kezdjük.
CUKKINIS CSIRKERAGU,
PARADICSOMMAL ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 db saláta cukkini
2 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
kakukkfű
petrezselyem zöldje
bors, só
A vöröshagymát
felaprítjuk és üvegesre sütjük.
A csirkemellet 1x1
centis kockákra vágjuk és a hagymára rakjuk, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús
elvesztette nyers színét, közé keverjük a szintén felkockázott cukkinit,
kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük a borral és minimálisra elforraljuk a levét,
az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, és a 2 gerezd
zúzott fokhagymát.
Tálalás előtt, durvára aprított petrezselyemmel frissítjük, és párolt rizs alapon kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése