TONHALAS ORECCHIETTE, CUKKINIVEL
Hozzávalók:
25 dkg orecchiette tészta (ford.fülecske; vagy helyette kagyló)
2 db tonhal konzerv (1/160 g)
2 db cukkini -sárga- (kb. 50 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek, kapribogyó
2 dl tejszín
kakukkfű
kapor
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben.
A vöröshagymát felaprítjuk, a cukkinit feldaraboljuk és olívaolajon, együtt, finoman lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kapribogyót.
A tonhal konzerveket jól lecsepegtetjük, és ezt is hozzákeverjük, felöntjük a tejszínnel és sűrűsödésig főzzük.
A kifőtt tésztát, belekeverjük a raguba és csak most fűszerezzük aprított, friss kaporral és kakukkfűvel.
Csak 1 jó tanács: Amikor tejszínnel dolgozunk, a minimum 20% részesítsük előnyben, nem pedig, a kecsegtető árú, 10%-os "löttyöt" (bocs).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése