Ez egész így kezdődött:
-Helló, figyi tegyél fel valami jó kaját!
-? szerintem mind olyan, sőt ŐrültenJó!
- Tudom, meg is szoktam főzni, de olyan, olyan jó lecsósat...
Aztán haza értem, megnéztem a hűtőt, minden meg volt a lecsóhoz, sőt még több is; és szépen -párosával- nekiláttam az éteknek.
Való igaz, a lecsó szépen átalakult a főzés során, épp ezért, azt mondanám:
Figyelem! az étel nyomokban lecsót tartalmaz ;)
MÁJÁVAL ÉS GOMBÁVAL
Hozzávalók:
35-40 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
10 dkg kenyérszalonna
20 dkg gomba
30 dkg paprika
40 dkg paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger.fokhagyma
majoránna
só
Na lássunk neki, kettesével :)
1/2. A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk és együtt üvegesre sütjük.
2/2. A csirkemellet felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük, és az alaphoz adjuk.
3/2. A májat és a paprikát szintén csíkokra vágjuk, és amikor a hús kifehéredett, elvesztette nyers színét, ezeket is hozzáadjuk.
4/2. Sóval és majoránnával ízesítjük. (szükség szerint, egy kis vizet önthetünk alá)
5/2. A paradicsomot is feldaraboljuk, a fokhagymát felaprítjuk, belekeverjük a raguba és kb 10 perc alatt készre főzzük.
Burgonyapürével tálaljuk, amit jelen esetben tej helyett, tejföllel készítettem és durvára aprított petrezselyemzölddel frissítettem az ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése