TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. szeptember 28., szerda

Csirke és ördög avagy Ismét ördögi szerencsém volt

A minap ismét Ördögszekér gombára akadtam, ami megkoronáztam a tegnapi napomat ;)














CSIRKEMELL, ÖRDÖGI RAGUBAN PÁROLVA,
     MUSTÁROS BURGONYAPÜRÉVEL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
4 db, kb 15 dkg-s csirkemell
25-30 dkg ördögszekér gomba
1 szál póréhagyma (nem kell túl nagy)
20 dkg lucullus paradicsom 
2 dl fehérbor
rozmaring
petrezselyem zöldje
bors, só
olívaolaj
burgonyapüré
mustár
A csirkemelleket egyben fogjuk párolni, ezért célszerű a kisebb darabokat választani; mint azt a receptúrában is jeleztem, kb. 15 dekás darabok a megfelelőek. Természetesen darabolva, szeletelve is készíthetjük, a sütési, párolási idő figyelembevételével.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és egy méretes serpenyőben minden oldalukról elősütjük, majd letakarva félretesszük egy kis időre.
Ugyan abban a serpenyőben amelyikben a csirke sült, kissé lepirítjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. 
Ezután visszarakjuk a csirkemelleket, gyengébbre vesszük alatta a lángot, és fedő alatt 25-30 percig pároljuk.
Közben felkarikázzuk a pórét és a paradicsomot.
(Nekem most szerencsém volt lucullus paradicsomot használni, aminek szép vastag húsa van, víztartalma alacsonyabb a többi paradicsomhoz képest -tehát nem olyan nagyon "leves"- és természetesen finom íze van.)
A párolási idő elteltével, levesszük a fedőt a húsról, hozzáadjuk a  pórét és a paradicsomot, rozmaringgal, petrezselyemzölddel  fűszerezzük, majd perc alatt minimálisra forraljuk a levét.
Köretnek hagyományos burgonyapürét kínálunk, ami egy picike (ízlés szerint) mustárral ízesítünk.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése