Jelenleg is van "raktáron" egy pikáns sajtos, csípős, cukkinis amit ma meg akartam osztani veletek...
...de eszembe jutott valami, és tellentisztára belevörösödtem ;)
KAKUKKFÜVES CÉKLARIZOTTÓ,
FETÁVAL ÉS FÜSTÖLT HALLAL
Hozzávalók:
30 dkg rizottó rizs
2 db cékla (kb. 60 dkg)
10 dkg feta (krémfehér sajt)
3-4 tk. torma (ecetes)
3-4 tk. kristálycukor
szardella, szardellapaszta vagy só
kakukkfű
olívaolaj
füstölt hal (jelen esetben makréla)
A céklát megfőzzük, megpucoljuk, kis kockákra vágjuk.
Egy lábosban olívaolajon áthevítjük a rizst, közben már a szardellát is beleaprítjuk, és felöntjük vízzel (zöldség alaplével), úgy hogy épp ellepje és kevergetve, fokozatosan felöntögetve, kakukkfűvel, 3-4 teáskanálnyi tormával és kb. ugyan annyi cukorral, puhára főzzük.
A főzés felénél, hozzáadjuk a céklakockákat, az utolsó forrásnál pedig a feta sajt felét.
Tálaláskor füstölt halat tépkedünk rá, illetve a maradék fetával megszórjuk.
(Vigyázzunk! a szardella - sós, a feta - sós, a cukor ezt kiemelheti, ezért figyeljünk oda és ha kell inkább a végén sózzuk, szükség szerint)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése