Gyakran ér minket, étellel foglalkozó emberkéket az a "vád", hogy nekünk könnyű, mert tudjuk, mit - mivel lehet fűszerezni, hogy finom legyen.
Hát akkor álljon itt, egy titkos fűszerezés...
FŰSZERES MORZSÁBAN SÜLT
TŐKEHALFILÉ, OLASZOSAN
Hozzávalók:
4 adag tőkehalfilé
25 dkg penne
20 dkg paradicsom
15 dkg zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
2-3 ek. balzsamecet
olaszos vagy mediterrán fűszerkeverék
hal fűszerkeverék
só
A halfiléket felszeleteljük, és alaposan leitatjuk róluk a nedvességet, a vizet, megsózzuk és hal fűszerkeverékkel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, illetve kicsit belenyomkodjuk.
Forró olajban, pár perc alatt mindkét oldaláról szépen megsütjük.
(én kb. 10 dkg morzsához, egy evőkanál fűszerkeveréket kevertem, előfordulhat, hogy a keverékek sót is tartalmaznak, ezt vegyük figyelembe)
A penne tésztát kifőzzük.
Közben a hagymát és a szárzellert felaprítjuk, majd olívaolajon üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a zöldborsót, és a kis darabokra vágott paradicsomot, felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi és puhára főzzük, mediterrán (olaszos) keverékkel fűszerezzük. A közben elpárolgó levet, pótoljuk; akár a tészta főzővizével, de itt is ügyeljünk arra, hogy a víz sós.
Amikor a borsó kellően megpuhult, minimálisra forraljuk a levét, meglottyintjuk balzsamecettel és belefogatjuk a pennét.
Tálaláskor, mint általában a halakhoz, citromkarikát, -gerezdet adunk.
Én SchefGrill fűszerkeveréket használtam ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése