Mert rám parancsoltak.
Mert megfenyegettek.
Mert kényszerítettek.
Mert muszáj volt.
???
DIÓSKA, MAZSOLÁVAL ÉS ÖNTETTEL
Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
10 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 dl tej
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
1 cs. főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
8 dl tej
baracklekvár
8 dl tej
baracklekvár
A mazsolát beáztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot és így sűrű, kemény, fényes habot kapunk.
A sárgákat kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, aztán a darált diót is, és szépen, finoman összeforgatjuk.
A 38 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
A leszűrt, jól kinyomkodott mazsolát a tetjére szórjuk
160 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Az én sütőben, 4 fokozaton készült.)
Alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nincs rajt „nyers” tészta akkor okés a buli.
Ez a süti, magában kicsit „száraz” szerintem (ki, mit szeret) és ezért kívája az öntetet, amit a legyszerűbb módon úgy oldhatunk meg, hogya fél literhez való, főzés nélküli pudingport 8 deci tejjel és extrázásként 4-5 kanál baracklekvárral kavarunk ki.
Tálaláskor 3 esetleg 4 evőkanálnyi öntetet a süti tetejére kanalazunk, hogy jól átitassa a tésztát, de ne essünk túlzásba, úgyis fog mellé folyni annyi amennyi szükséges.
Ez a süti, magában kicsit „száraz” szerintem (ki, mit szeret) és ezért kívája az öntetet, amit a legyszerűbb módon úgy oldhatunk meg, hogya fél literhez való, főzés nélküli pudingport 8 deci tejjel és extrázásként 4-5 kanál baracklekvárral kavarunk ki.
Tálaláskor 3 esetleg 4 evőkanálnyi öntetet a süti tetejére kanalazunk, hogy jól átitassa a tésztát, de ne essünk túlzásba, úgyis fog mellé folyni annyi amennyi szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése