TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 1., péntek

Kelkáposzta és csicsóka avagy Csalafinta és fincsi

2016. 04. 01
A tavasz már itt van.
De jó!
Mi is varázsoljunk egy kis pompát a leveses tányérunkba, és csak úgy repül az idő!
Ránézésre már majdnem nyár, pedig ez csak egy kis csalafintaság ;)
Jujj, de jó!
2016. 11. 03.
Elmúlt a nyár.
De kár. 
Hát akkor varázsoljunk egy kis pompát a leveses tányérunkba, és csak úgy repül az idő!
Ránézésre már majdnem tavasz, pedig ez csak egy kis csalafintaság ;)
Jujj, de jó!
 















CITROMOS KELLEVES, CSICSÓKÁVAL
Hozzávalók:
50-60 dkg kelkáposzta (1 kisebb fej)
30 dkg csicsóka
1 db kápia paprika
2-3 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
1 db citrom
kakukkfű
bors, só
A megtisztított kelkáposztát ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk,majd feltesszük főzni, sóval borssal és kakukkfűvel, valamint néhány karika citrommal ízesítve felforraljuk.
A kápia paprikát apró kockákra daraboljuk.
A csicsókát megpucoljuk, felkockázzuk; amikor a leves már egyet forrt, a kápiával együtt beleszórjuk és legyengítjük alatta a tüzet. 
Amikor a zöldségek már roppanós puhák, beleöntjük a tejszínt, utóízesítünk és gyenge lángon készre főzzük.
Tálaláskor citromkarikát kínálunk mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése