Amíg még nem csengett le a szezonja teljesen, addig fogyasszuk bátran és egészséggel, pont
Ja! természetesen a medvehagymára gondolok, nem a csirkemellre.
CHILIS-MUSTÁROS CSIBEFALATOK,
MEDVEHAGYMÁS HAJDINARIZOTTÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
25 dkg hajdina
20 dkg sárgarépa
1,5 ek. mustár
medvehagyma
chili pehely, vagy por (akár Cayenne bors)
babérlevél
só
olívaolaj
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük, majd egy kis chili pehellyel elkevert mustárral jól betapicskoljuk és fél órán át hűtőben pihentetjük, pácoljuk; aztán egy serpenyőben szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a hajdinarizottót.
A sárgarépát kis kockákra vágjuk és a hajdinával együtt pár percig pirítjuk, majd vízzel felöntve, rizottó módjára megfőzzük. Ízesítésnek sót (vagy ételízesítőt) és egy darabka babérlevelet használunk és a végén a kész rizottóba durvára aprított medvehagymát keverünk.
Hát, ez most ennyire bonyolultra sikerült.
Bocsesz, meg egy szájli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése