TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 3., vasárnap

Medvehagyma és szűzpecsenye avagy A nagy talákozás

Igen, én hiszek a csodákban, az egyszerűségben, és az eleve elrendelt találkozásokban. Mondhatnám, aminek meg kell történie, az meg történik.
...és íme az eledel!
















MEDVEHAGYMÁS SZŰZPECSENYE, 
    TÖKMAGOS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
1 kiesbb csokor medvehagyma (és vegyesen is használhatunk friss zöldfűszereket)
2-3 ek. mustár
1 kg burgonya
3-5 dkg tökmag
tej
vaj vagy tökmagolaj
bors, só
A szűzpecsenyét 4, 15 dekás darara vágjuk, (de akár egészben is hagyhatjuk; szerintem ha kissebb, könnyebben bánunk vele) sóval és borssal bedörzsöljük, majd kevéske zsiradékon, egy serpenyőben, minden oldaláról megpirítjuk és kis lángon, fedő alatt, saját gőzében, kb: 10+ perc alatt készre pároljuk. (Ha szükségesnek látjuk, egy kis vizet, bort, alaplevet, önthetünk alá; én nem tettem; és tepsibe, fóliával betakarva is készíthetjük.)  
Közben a medvehagymát egy deszkán, finomra aprítjuk, és szétterítjük.
Amikor a szűz elkészült, vékonyan megkenegetjük mustárral és a belehempergetjük, belefogatjuk a medvehagymába; tálalásig melegen tartjuk.
A bugonyapürét hagyományos módon késztjük el, azzal a kis kunkorral, hogy, már a burgonyával együtt, a főzővízbe szórjuk az aprított tökmagot is; illetve vaj helyett tökmagolajat is adhatunk hozzá, na meg aztán, ha a deszkán maradna medvehagyma, akkor azt is belekeverjük.
A szűzpecsenyét szépen felszeleteljük és a pürén tálaljuk.
Csak 1 tipp: nagyon-nagyon jól áll neki a csemegeuborka, mint savanyúság ;)  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése