TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. január 28., hétfő

Hihetetlen

Azt hittem rosszul hallok! 
A minap egy társaságban, azzal a szomorú, és eddig számomra hihetetlen ténnyel kellett szembe néznem, hogy van aki nem szereti a fasírtot.! Kérdésemre csak ennyit válaszolt:
-Jajj, büdös fokhagymás, zsíros és (most figyelj!) olyan gusztustalan benne az az ázott zsemle, pfujj!
-Dehát ezen lehet változtatni, ha akarsz...
-Persze, hogyan, akkor is sza se jó.
-Azért én tennék egy próbát. 
-Hát csak tegyé
Remélem magadra ismertél :)
Akkor most csak neked és a többieknek következzen egy fokhagyma nélküli, nem zsíros és ázott zsemle mentes fasírt. Bízok benne, hogy legalább egyszer kipróbálod :)














BURGONYÁS HÚSPOGÁCSA, 
        KAPROS-JOGHURTOS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg  darált pulykahús
30 dkg burgonya
1 db tojás
1 kicsi fej vöröshagyma (ez talán nem baj)
fűszerpaprika
majoránna
szerecsendió
bors, só
szükség és igény  szerint zsemlemorzsa
A burgonyát megfőzzük és kihűlve, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A húst a burgonyával, a tojással, valamint az apróra vágott, megpirított hagymával alaposan összedolgozzuk és ízesítjük sóval, borssal, majoránnával illetve egy csipet szerecsendióval. Amennyiben túl lágynak találnánk (ez függhet a burgonyától is), tegyünk hozzá egy kevés zsemlemorzsát.
Kis pogácsákat formázva, forró zsiradékban szépen kisütjük őket, ha gondoljuk itt is alkalmazhatjuk a zsemlemorzsába való forgatást.
Joghurtból, kaporból, (ha szárított kapor van csak otthon, akár egy órával étkezés előtt bekeverhetjük, hogy egy kissé „felázzon”, puhuljon) egy csipet sóval és borssal öntetet készítünk, amit egy pár csepp citromlével is megbolondíthatunk. 
A fasírtjainkat friss salátafélékkel tálaljuk amit a joghurtos öntettel meglocsolunk. Természetesen más, hagyományos köret is passzol hozzá; ez esetben az öntetet kínáljuk mártogatóként.  
TUDTAD? „A krumpli B6-vitamint is tartalmaz, amely az immunfokozó aminosavakat állítja elő - ezek nélkülözhetetlenül  szükségesek az egészséghez.” 

3 megjegyzés:

  1. A sima fasírtért én sem vagyok oda, de ezt muszáj kipróbálnom. Remek ötlet! :)

    VálaszTörlés
  2. csak pulykából ne! Ica

    VálaszTörlés
  3. huuu de jo kaják vannak itt nagyon nyamiii és egyszerüek:-)

    VálaszTörlés