TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. július 22., vasárnap

Talán nem szentségtörés

Igen tudom, vasárnap van, azaz vasárnapi ebéd: 
Húsleves meg rántott hús, petrezselymes burgonyával és ubisali 
(minden héten:) hajrá magyarok :/).
Talán most az egyszer szerencse, hogy egyedül vagyok itthon és bátran, csak azért is, szembe mehetek a "törvényekkel" és felborítom a rendszert illetve előre megfontoltam véthetek a szabályok ellen. 
Ezen sorok közzétételkor kijelentem, hogy amit teszek, azt felelősségem teljes tudatában teszem, nem állok semmiféle tudatmódosítószer hatása alatt és önszántamból, nem idegen kezűség és nem külső nyomás befolyásolására cselekszem.
Amennyiben sikerült magam tisztára mosni és holnap még szabadlábon védekezhetek, elmondom nektek a főételemet is.















CITROMOS FOKHAGYMALEVES, 
          GOMBÁVAL ÉS ROPOGÓS BELEVALÓKKAL
Hozzávalók:
1 fej fokhagyma
30 dkg gomba
2 p.natur joghurt
3 ek.étkezési keményítő
1/2 db citrom
1 pár virsli
1 ek. cukor
friss oregánó 
bors,
zsemlemorzsa
olívaolaj
A megtisztított gombákat apróra vágjuk, de pár darab (3-4) kalapját sze­letelve félre tesszük. Egy kevés olajon sóval, borssal megpároljuk az apróra vágott gombát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fél citrom levét. Fel­öntjük egy liter vízzel és jól összeforraljuk. A joghurtokat alaposan elkeverjük az étkezési keményítővel; a forró léből pár kanállal hozzá­teszünk ­azaz hőkiegyenlítést végzünk­, és a levest besűrítjük. Az utolsó pillanatban oregánóval ízesítjük és egy evőkanál cukrot is dobunk hozzá és a levesünket készre főzzük.
A szeletelt gombákat megsózzuk és a felkarikázott virslivel együtt zsemlemorzsába forgatjuk illetve kissé belenyomkodjuk, és forró olajban megpirítjuk őket. Tálaláskor a virslikarikákat és a gombaszeleteket a leves tetejére halmozzuk, oregánó levélkékkel díszítjük.
 



­


 ­

2 megjegyzés: