Megmagyarázni különösebben nem akarom, hogy miért nem készült el tegnap, pedig meg tudnám, de valószínűleg ez mindegy alapon, nem sokatokat érdekelne.
Egyébként nem történt semmi különleges dolog, csak annyi -ha már így rákérdeztetek- hogy egy kicsit ellustultam, elszundítottam, nyertem a lottón meg a totón, leéreccségiztem, ...a gyermekeim is, kifestettem a lakást és a szomszédét is, 96 dollárért szerezetem jegyet Titanic-ra, nem a filmes változatra! beléptem az anonimalkoholisták klubjába, ahol bemutatkozással kellet kezdneni, készült rólam/velem egy dokumentumfilm a 2021-es maghasítási terveimről.
Lényegében ennyi történt tegnap miután megérkeztem a Willy Foggal tett kirándulásomról.
Ezen okokból kifolyólag ma készítettem ezt a finomságot😁
ZÖLDBABOS-KÁPIÁS SERTÉSSZELET
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
30 dkg zöldbab
2 db kápia paprika
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1-2 ek. liszt
őrölt kömény
majoránna
borsikafű
bors, só
-ízlés szerint mustár
A sertéskarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk,
majoránnával fűszerezzük, aztán egy serpenyőben szépen megsütjük őket.
Közben a vöröshagymát félkarikára vágjuk, egy kevés zsiradékon
megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, megsózzuk, borssal, köménnyel és
borsikafűvel ízesítjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Az utolsó 2-3 percben
belekeverjük az időközben szintén félkarikákra vágott kápia paprikát és tejfölből
lisztből készült habarással besűrítjük. - Ízlés szerint egy picike mustárral
pikánsabbá tehetjük. –
A megsült hússzeleteket tálalásig a zöldbabos-kápiás szaftban tartjuk melegen,
párolt rizzsel vagy burgonyakrokettel körítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése