Részletek bővebben....
....mégse.
ROPOGÓGOS AFRIKAI HARCSAFILÉ
LASKAGOMBÁS ÚJBURGONYÁVAL
LASKAGOMBÁS ÚJBURGONYÁVAL
Hozzávalók
4 adag afrikai harcsafilé
4 adag afrikai harcsafilé
80 dkg újburgonya
30 dkg laskagomba
10-12 db koktélparadicsom
½ citrom leve
kukoricadara
petrezselyem zöldje
bors, só
vaj és olívaolaj
A harcsafiléket besózzuk 10-15 percig pihentetjük, majd kukoricadarába
forgatjuk, finoman belenyomkodjuk, aztán egy kevéske olívaolajon, oldalanként
pár perc alatt szépen sütjük.
A burgonyát igényünk szerint megtisztítjuk (én csak alaposan! megmostam), kedvünkre daraboljuk, sós vízben megfőzzük.
A laskagomba alsó, keményebb szárrészét eltávolítjuk a kalapját -méretétől
függően- megtépkedjük.
Olívaolaj és vaj keverékén elkezdjük pirítani a megfőtt burgonyát, amikor
már kezd színt kapni, közé szórjuk a gombát és együtt pirítjuk tovább; az
utolsó percben félbevágott koktélparadicsomot és aprított petrezselymet is adunk
hozzá, megsózzuk, megborsozzuk, valamint a legvégén meglottyintjuk citromlével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése