TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. május 14., csütörtök

Harcsa és újburgonya avagy A terv

Úgy érzem a mai tervet is teljesítettem.
Részletek bővebben....
....mégse.














ROPOGÓGOS AFRIKAI HARCSAFILÉ
 LASKAGOMBÁS ÚJBURGONYÁVAL

Hozzávalók
4 adag afrikai harcsafilé
80 dkg újburgonya
30 dkg laskagomba
10-12 db koktélparadicsom
½ citrom leve
kukoricadara
petrezselyem zöldje
bors, só
vaj és olívaolaj
A harcsafiléket besózzuk 10-15 percig pihentetjük, majd kukoricadarába forgatjuk, finoman belenyomkodjuk, aztán egy kevéske olívaolajon, oldalanként pár perc alatt szépen sütjük.
A burgonyát igényünk szerint megtisztítjuk (én csak alaposan! megmostam), kedvünkre daraboljuk, sós vízben megfőzzük.
A laskagomba alsó, keményebb szárrészét eltávolítjuk a kalapját -méretétől függően- megtépkedjük.
Olívaolaj és vaj keverékén elkezdjük pirítani a megfőtt burgonyát, amikor már kezd színt kapni, közé szórjuk a gombát és együtt pirítjuk tovább; az utolsó percben félbevágott koktélparadicsomot és aprított petrezselymet is adunk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk, valamint a legvégén meglottyintjuk citromlével.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése