Ezt milyen jó lesz csak úgy natúron a maga bájával elrágcsálni, na meg aztán talán így lenne a legegészségesebb is.
Egészséges!?
Azt a mindenit, én nem erről vagyok híres 😯 úgyhogy gyorsan át kellett gondolnom az egészet.
Úgy érzem jól összeraktam és egészséges is lett, de még mennyire egészséges!
Most itt ülök a tévé előtt és várom, hogy szét csattanjak az egészségtől 😉
SPÁRGÁS RAKOTTAS
Hozzávalók:
50 dkg zöldspárga
50 dkg vegyes darált hús (30 sertés 20 marha)
15 dkg rizs
2 db kápia paprika
1 fej vöröshagyma
1 nagy p. tejföl (450 g)
1 db tojás
1 ek. mustár
15-20 dkg bacon
tárkony
bors, só
A hagyományos módon párolt rizst készítünk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon üvegesre sütjük,
hozzáadjuk a darált húst és az egyik kápia paprikát pici kockákra vágva,
sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felöntögetve pörkölt módján
puhára főzzük.
A tejfölt a tojással, a mustárral, pici sóval és tárkonnyal fűszerezve kikeverjük.
A spárgát szükség szerint megtisztítjuk és félcentis darabkákra,
karikákra vágjuk, a másik paprikát szintén felkockázzuk.
-Ha spárga felső részét, sípját meghagyjuk, a későbbiekben díszítésként
használhatjuk.-
A rizst és a húst összekeverjük aztán amikor már kicsit hűlt, hozzákeverünk
3-4 evőkanálnyi tojásos tejfölt.
Egy 32 centis tepsit kibélelünk baconnal, beleöntjük a „rizses húst”, megszórjuk
a kápia paprikával és a spárgával, majd a tetejére rákenjünk a maradék tejfölt.
-Ha a spárga sípokat levágtuk, meghagytuk, akkor díszítésként elrendezhetjük
rajta.-
200 fokos sütőben 45-50 perc alatt szépen egybesütjük és mint általában,
10-15 perc hűlés után szépen kiszeljük, kiadagoljuk.
Nagyon finom, imádom a spárgát!
VálaszTörlés