TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. május 4., hétfő

Padlizsán és maradék avagy Most aztán valóban

Előfordult már, hogy én is írtam úgy a receptjeimben " ...erre megfelel a maradék sült hús is.."
Igazándiból, ezt soha nem értettem és ennek tükrében nem is mondtam igazat, mert számomra a maradék, mint olyan -nem létezik. Na ja, ez meg is látszik rajtam... mondhatnám az "Ezt a falatot egye már meg valaki, ne kelljen rakogatni." hősi és önkéntes áldozata vagyok 😇
Na de most aztán valóban volt mára maradékom, 2 kisebb sült csirkecomb, és 1 adagocska rizibizi ✌ 
Igaz ennyivel többet kellett készítenem tegnap.......
Ezért ma a maradékok ügyes felhasználására került sor.















TÖLTÖTT PADLIZSÁN
   SÜLT CSIRKÉVEL ÉS KÖRETÉVEL
2 adag
Hozzávalók:
2 db sült csirkecomb (nem túl nagy)
1 adag rizibizi
1 db padlizsán (kb.35 dkg)
1 db tojás
1 ek. tejföl
5-7 dkg Gouda sajt
kakukkfű
chilipehely
olívaolaj
A padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és olívaolajon, aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.
A sült csirkecombokból ügyesen kiszedjük a csontot, a húsát pedig simán az ujjainkkal megtépkedjük, természetesen apríthatjuk késsel is, de ne legyen túl pépes.
A rizibizibe beleütjük a tojás, hozzáadunk egy evőkanál tejfölt, hozzáreszeljük a sajt kb.negyedrészét, kakukkfűvel és ízlés szerint chilivel ízesítjük.
Ezután a padlizsánokat egy kis tepsibe rakjuk, finoman megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, a rizibizihez hozzákeverjük a tépett sült húst és a pirított padlizsánkockákat, majd visszatöltjük a padlizsánokba.
A maradék sajtot a tetejükre reszeljük.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon szépen megsütjük, ez akár 40-50 perc is lehet -figyeljünk rá-.
Tálaláskor kínálhatunk mellé pluszba tejfölt.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése