Előfordult már, hogy én is írtam úgy a receptjeimben " ...erre megfelel a maradék sült hús is.."
Igazándiból, ezt soha nem értettem és ennek tükrében nem is mondtam igazat, mert számomra a maradék, mint olyan -nem létezik. Na ja, ez meg is látszik rajtam... mondhatnám az "Ezt a falatot egye már meg valaki, ne kelljen rakogatni." hősi és önkéntes áldozata vagyok 😇
Na de most aztán valóban volt mára maradékom, 2 kisebb sült csirkecomb, és 1 adagocska rizibizi ✌
Igaz ennyivel többet kellett készítenem tegnap.......
TÖLTÖTT PADLIZSÁN
SÜLT CSIRKÉVEL ÉS KÖRETÉVEL
2 adag
2 adag
Hozzávalók:
2 db sült csirkecomb
(nem túl nagy)
1 adag rizibizi
1 db
padlizsán (kb.35 dkg)
1 db tojás
1 ek. tejföl
5-7 dkg Gouda
sajt
kakukkfű
chilipehely
só
olívaolaj
A padlizsánt
alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a
héját ne sértsük meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és
olívaolajon, aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.
A sült csirkecombokból
ügyesen kiszedjük a csontot, a húsát pedig simán az ujjainkkal megtépkedjük, természetesen
apríthatjuk késsel is, de ne legyen túl pépes.
A rizibizibe
beleütjük a tojás, hozzáadunk egy evőkanál tejfölt, hozzáreszeljük a sajt kb.negyedrészét,
kakukkfűvel és ízlés szerint chilivel ízesítjük.
Ezután a padlizsánokat
egy kis tepsibe rakjuk, finoman megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, a
rizibizihez hozzákeverjük a tépett sült húst és a pirított padlizsánkockákat,
majd visszatöltjük a padlizsánokba.
A maradék
sajtot a tetejükre reszeljük.
Előmelegített
sütőben 190-200 fokon szépen megsütjük, ez akár 40-50 perc is lehet -figyeljünk
rá-.
Tálaláskor kínálhatunk mellé pluszba tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése