Hát most mit mondjak? Hmm.
Vagy mit ne mondjak? Hmm.
Pedig mondom!
CSIRKEHÚSOS TÉSZTA, PETREZSELYEMMEL,
KÁPIÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg petrezselyemgyökér
20 dkg Kápia paprika
25 dkg kagyló tészta
2 dl tejszín
kakukkfű
só
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
Közben a petrezselyemgyökeret apró (kb.3mm - azért lemérni nem kell) kockákra daraboljuk.
A csirkemellet is kicsi 1×1 centis (ezt se mérjük, ám ) kockákra és olívaolajon a petrezselyemmel együtt 5 perc alatt szépen lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott Kápia paprikát is, és megsózzuk.
A tészta főzővizéből annyit merünk rá, hogy épp ellepje, majd közepes lángon, lényegében teljesen (minimálisra) elforraljuk. (Amikor a raguk készítésénél, a tészta főzővizét használjuk, ügyeljünk, a sósságára!, ami forraláskor erősödhet!!!
Aztán hozzáadjuk a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd beleforgatjuk, a kifőtt tésztát.
Aztán hozzáadjuk a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd beleforgatjuk, a kifőtt tésztát.
Hát ennyi lenne az egész.
Vagy ezt már mondtam?
Nem mondtam?
Na, akkor most már mondtam!
Ennyi.
Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése