TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. szeptember 23., szerda

Krémleves és petrezselyem azaz Határtalan...

Már említettem, hogy krémlevest szinte bármiből készíthetünk, tehát határtalan a lehetőségeink tárháza. Mégis illetve mégsem használjuk ki ezt eléggé (szerintem) . Tudom és elfogadom azt, hogy meg van az a néhány, népszerű, pompás krémleves amit szeretünk; de ez valószínűleg azért is van, mert ha van egy méltatlanul elhanyagolt zöldségünk, akkor ahhoz nem merünk bátran, fenntartások nélkül hozzányúlni. Röviden: Jajj, abból is lehet finomat csinálni ?! :/
Lehet ám, nézzétek csak...














PETREZSELYEMKRÉMLEVES, MÉZZEL
Hozzávalók:
35 dkg petrezselyem gyökér
15 dkg burgonya
2 dl tejszín
2-3 ek. méz 
1-2 ek. liszt
petrezselyem zöldje
bors, só
A megtisztított petrezselyem gyökeret és a burgonyát eldaraboljuk és bő 1 liter, sós vízben nagyon puhára főzzük (szükség esetén az elpárolgó vizet pótoljuk).
Botmixer segítségével simára turmixoljuk, a tejszínből és a lisztből habarást készítünk és a levesünket besűrítjük; frissen őrölt borssal, aprított petrezselyemzölddel és mézzel ízesítjük.
Betétnek pirított zsemlekockát vagy szalonnapörcöt kínálunk, de én most ezeket kihagytam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése