Igen, petrezselyem!
Mindenkinek ajánlom, hogy amikor a világhálón recepteket keresgél, találomra válasszon ki egy hozzávalót és pár perc erejéig nézzen utána mit is eszik. Vannak receptes oldalak ahol egy-két hozzávaló, ki van emelve a felsorolásból és ha erre kattintunk akkor, az adott alapanyagról megtudhatunk több, érdekes, hasznos dolgot.
PETREZSELYMES CSIRKEROLÁD,
ÍZLETES HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
4×15 dkg-s csirkemell
10 dkg füstölt tarja (vékonyra szeletelve)
15-20 dkg petrezselyem gyökér
petrezselyemzöld
só
20-25 dkg hajdina
20 dkg paprika
15 dkg paradicsom
egész kömény
bors, só
A csirkemelleket ügyesen szétnyitjuk, kiterítjük, kissé megklopfoljuk megsózzuk (!!! a füstölt hústól is kaphat egy kis sósságot!!!).
A tisztított petrezselyem gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A füstölt tarja szeleteket szépen elosztjuk a húsokon, majd a petrezselyemmel is így teszünk, plusz durvára vágott, tépkedett, petrezselyem zöldjével is megszórjuk.
Ezután a ügyesen feltekerjük, roládokat formálunk belőlük és a nyitott, összeérő felükkel lefelé, egy serpenyőbe, meleg, nem forró zsiradékba helyezzük őket, majd szép lassan, gyenge lángon, fedő alatt 30-35 percig saját gőzében pároljuk.
Félidőben átfordítva, illetve szükség esetetén kevéske vizet aláöntve, de ne „bő” lében főzzük.
Én simán feltekertem, és a meleg zsiradékra tettem, „szárazon”, tehát nem öntöttem alá vizet, így a saját gőzében való párolással szépen egyben maradt a rolád; csak a fordítás után került egy kis víz alá.
Természetesen aki úgy biztosabb a dolgában, az hústűvel, fogvájóval, össze is tűzheti a roládokat.
Nagyobb tételben, készíthetjük sütőben is, fóliával befedve, de ez esetben már az elején, lottyintsunk alá vizet.
A hajdinát a hagyományos módon, a rizshez hasonlatosan késztítjük el, és közben kockázott paprikát és paradicsomot keverünk bele, köménnyel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése