TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 15., hétfő

Olíva és Kápia avagy Tészták csak úgy 1.

Van amikor csak úgy rám tör a tészta mánia és akkor pillanatok alatt képes vagyok egy jópofa tésztaételt (annyiszor mondtam már) csak úgy összedobni. Lehet, hogy egy igaz olasz Mamma vagyok?! 
Asszem ez egy új fejezet lesz a blogomban.
Ma egyébként is Húsmentes világnap van!



 










SAJTOS TORTELLINI, 
   KÁPIÁVAL ÉS OLÍVÁVAL
Hozzávalók:
25-30 dkg sajtos tortellini 
2 db kápia paprika
16 szem fekete olívabogyó
2 dl tejszín
snidling (metélőhagyma)
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben az olívabogyót felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megkapatjuk rajt az olívakarikákat és a paprikakockákat, de nem pároljuk puhára, aztán felöntjük a tejszínnel, nagy lángon kiforraljuk, sózzuk, borsozzuk és egy jó adag aprított snidlinggel ízesítjük.
A kifőtt tésztát a raguba forgatjuk, forrón tálaljuk.
Ennek a tésztának illetve a ragunak, az a lényege, hogy a paprika, minél jobban megőrizze a roppanósságát, tehát próbáljunk gyorsan dolgozni vele.  
A snidling virága is lágyan zamatos, ezért nyugodtan használjuk; egy egyszerű salátát is szép színessé tehet, na és ugyi ott van az íze.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése