TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 22., hétfő

Csirke és saláta avagy Bunda és sajt (illetve fügelekvár és mustár)

Hát kérem szépen, a tegnapi napom egész jól sikerült.
Amilyen pompával kezdődött, ugyanúgy zártam, nagyon jó volt és nagyon finom.


CSIRKEMELL SAJTOSAN, 
  POMPÁS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
a husi:
60 dkg csirkemell
10-15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg Grana Padano vagy Parmesan sajt
a saláta:
fejes saláta
feketeolívbogyó
az öntet:
1 ek. dijoni mustár
1 ek. fügelekvár
kb. 1 dl olívaolaj
bors, só
A csirkemellet formás szeletkékre vágjuk, besózzuk.
A zsemlemorzsát összekeverjük a lereszelt kemény sajttal és a hússzeletkéket alaposan beleforgatjuk, jól belenyomkodjuk; felhevített olívaolajon, közepes tűzön szépen megsütjük, mindkét oldalukról. (ajánlatos teflon serpenyőben)
A salátaöntethez, a mustárt és a fügelekvárt összekeverjük, és az olívaolajjal „hígítjuk”, ezt a műveletet célszerű egy picike habverővel végezni, sózzuk, borsozzuk.
Tányérra tépkedjük a salátaleveleket, pár szem olívabogyót szórunk rá és az öntettel meglocsoljuk, a szép pirosra sült husikákat mellé tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése