TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 26., péntek

Káposzta és krumpli azaz Miért is ne

Semmi extra, csak egy variáció.
Nincs benne semmi különleges, csak éppen most így (ezeket) raktam össze, mondhatnám: ez volt itthon. Higgyétek el ilyen egyszerű, nem kell mindig nagy dolgokra gondolni.
Ennyi, - FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY -















KRUMPLIS KÁPOSZTA, 
   CSOMBOROS KARAJJAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
80 dkg burgonya
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
10 dkg kenyérszalonna
2 db babérlevél
1 tk. fűszerpaprika
csombor (borsikafű)
liszt
a tálaláshoz tejföl
A karajt felszeleteljük, egy kicsit megklopfoljuk, majd zúzott fokhagymával és csomborral ízesített olajjal bedörzsöljük, jól bemasszírozzuk és egy éjszakán át, lefedve, hűtőben érleljük; csak másnap sózzuk, és grillen vagy serpenyőben szépen megsütjük.
A vöröshagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk és együtt üvegesre pirítjuk. 
A káposztát igény szerint kimossuk, átvagdossuk és a szalonnás-hagymás alapra dobjuk, kissé összepirítjuk, meghintjük a fűszerpaprikával, aztán felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, babérlevéllel ízesítve, kb. fél órát főzzük illetve annyi ideig, ahogy puhul a káposzta.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és hozzáadjuk a puhulófélben lévő káposztához, ismét csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, szükség szerint sózzuk.
Amikor a burgonya is megpuhult, egy kanál lisztből készült zsemleszínű rántással tartalmassá tesszük a levét és 3-4 perc alatt lassan összeforraljuk. 
Tálaláskor a krumplis káposztát, tejföllel meglocsoljuk (nem kötelező) és a karajszeletekkel tálaljuk.
Akinek úgy jobban tetszik, az bátran készítse több lével, több rántással, akár a tejfölből habarást is készíthetünk és főzelékesebb állagot adhatunk az ételnek.
Az ízesítésről már nem is beszélve...
- FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY -    


 
   





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése