TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 23., kedd

Ribizli és csoki azaz Vörös és fekete

Olyan rég hoztam nektek desszertet, hogy az csak na.
Hát akkor..., akkor most legyen, és ráadásul süti, nem pedig az egyszerűbb, ötletes, gyorsan, jól variálhatóan, csak úgy összerakott pompák, amiket én úgy kedvelek, szorgalmazok.



   











VÖRÖS ÉS FEKETE 
    KEREKPITE
Hozzávalók:
30 dkg liszt + szórás
20 dkg porcukor 
1 dl étolaj + kenés 
2 db tojás
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
20-25 dkg ribizli (piros és fekete)
3-4 ek. szép apróra tört csoki (dísztőként megvásárolható; de el is hagyható)
A tojásokat a cukorral alaposan felverjük, aztán hozzáadjuk a tejet, egy csomag vaníliás cukorral ízesítjük.
A liszttel elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a tojásos-tejes részbe, majd hozzákeverjük a csokit és az olajat.
26 centis tortaformát vékonyan kikenünk olajjal és kilisztezzük (természetesen sütőpapírral is kibélelhetjük).
A tésztát a formába öntjük, a tetejére pedig rászórjuk az ribizlit.
Az ribizlit célszerű mosás után, jól lecsepegtetni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45(+) perc alatt szépen megsütjük.
Figyeljük!!! mert természetesen ez a süti is sütőfüggő!!!
Alkalmazzuk a tűpróbát, tehát egy nagyobb tűvel vagy keskeny pengéjű késsel bökjünk a „felpuffadt” középébe, az előírt idő elteltével és ha kell süssük még pár percig.















ui.: finom, szaftos, ribizli ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése