TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. június 25., csütörtök

Túró és krumpli avagy Keverd kedvedre

Ismét a krumplikása ugrott a tányéramra délidőben, és mondanom sem kell talán, hogy nem időzött túl sokáig ott.
A krumplikása, amiről egyszer már említést tettem nektek; egy fincsi és egyszerű, nagymamás étek, amit bátran, fantáziával variálhatunk. 
Jéé, tegnap pont egy éve történt, :) akkor ez egy jubiliumi manna! (hi-hi)















KAPROS-TÚRÓS KRUMPLIKÁSA
Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg túró
4 ger. fokhagyma
1 cs. kapor
bors, só
csak a színe miatt egy kevés fűszerpaprika
A megtisztított burgonyát, felkockázzuk és a durván eldarabolt fokhagymagerezdekkel együtt, sós vízben jó puhára főzzük; leszűrjük, de a főzővizét félretesszük, majd egy burgonyatörővel alaposan összetörjük.
Aztán fokozatosan, a meleg főzővízével hígítva kása állagúra keverjük, ehhez a mennyiséghez kb.:3-4 dl főzőlé kell, de ezt mindenki a saját kedvére igazíthatja.  
A végén belekeverjük a túrót, az aprított kaprot, egy kis borsot, és tényleg csak a színe miatt, kevéske fűszerpaprikát.
Önálló ételként, egy kis salátával (pl.:ubisali), is megállja helyét, de én most sütöttem mellé egy icike-picike borsos-fokhagymás karajocskát ;)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése