TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. május 7., csütörtök

Spárga és kéksajt azaz Zöldül a határ

Azért a magamfajta kisvárosban is szép lassan beindul a spárga szezon...














ÍZLETES MÁRTÁSBAN PUHÍTOTT CSIRKEMELL,
  ROPPANÓS ZÖLDSPÁRGÁVAL
Hozzávalók:
4 db, 15 dkg-s csirkemell
2 dl tejszín
5 dkg csemegeuborka
5 dkg gorgonzola (márványsajt)
1 ek. torma
16-20 szál zöldspárga
petrezselyem zöldje
bors, só  
A csirkemelleket besózzuk, megborsozzuk és egy serpenyőben, kevéske olívaolajon, szép lassan megpirítjuk őket minden oldalukról.
Ezután, mellé dobjuk az időközben apróra kockázott csemegeuborkát, majd felöntjük 1 deci vízzel és a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot és szintén szép lassan sűrűre forraljuk, amikor elérte a kívánt sűrűséget belekavarjuk a tormát és egy jó adag aprított petrezselyem zöldet, szükség szerint sózzuk.
Közben sós vizet forralunk (amibe egy kis borecetet is lottyinthatunk) és a spárgát, közvetlen tálalás előtt 5 perecig főzzük benne, lecsepegtetjük, a csirkemellel és az ízletes mártásával kínáljuk.
Köretként rizst vagy krokettet adhatunk, de így önmagában is megállja helyét (a spárga lehet több is)    

 

2 megjegyzés: