ÍZLETES MÁRTÁSBAN PUHÍTOTT CSIRKEMELL,
ROPPANÓS ZÖLDSPÁRGÁVAL
Hozzávalók:
4 db, 15 dkg-s csirkemell
2 dl tejszín
5 dkg csemegeuborka
5 dkg gorgonzola (márványsajt)
1 ek. torma
16-20 szál zöldspárga
petrezselyem zöldje
bors, só
A csirkemelleket besózzuk, megborsozzuk és egy serpenyőben, kevéske olívaolajon, szép lassan megpirítjuk őket minden oldalukról.
Ezután, mellé dobjuk az időközben apróra kockázott csemegeuborkát, majd felöntjük 1 deci vízzel és a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot és szintén szép lassan sűrűre forraljuk, amikor elérte a kívánt sűrűséget belekavarjuk a tormát és egy jó adag aprított petrezselyem zöldet, szükség szerint sózzuk.
Közben sós vizet forralunk (amibe egy kis borecetet is lottyinthatunk) és a spárgát, közvetlen tálalás előtt 5 perecig főzzük benne, lecsepegtetjük, a csirkemellel és az ízletes mártásával kínáljuk.
Köretként rizst vagy krokettet adhatunk, de így önmagában is megállja helyét (a spárga lehet több is)
Csodásan hangzik, szinte hallom a roppanást... :-)
VálaszTörlésHmmmm, na és az íze ;)
Törlés