...és íme az első:
TEJFÖLÖS-FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL
Hozzávalók:
30 dkg gomba
2 ek. liszt
fűszerpaprika
borsikafű (csombor)
zsálya
só
4 szeletke kenyér
fokhagyma
tejföl
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk, megsózzuk és fűszerezzük; ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük (picit piríthatjuk is), meghintjük fűszerpaprikával és felöntjük (kb.:1,2l) vízzel.
30 dkg gomba
2 ek. liszt
fűszerpaprika
borsikafű (csombor)
zsálya
só
4 szeletke kenyér
fokhagyma
tejföl
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk, megsózzuk és fűszerezzük; ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük (picit piríthatjuk is), meghintjük fűszerpaprikával és felöntjük (kb.:1,2l) vízzel.
Készre főzzük (5-10
perc) és utóízesítjük. Kész!
A lehéjazott kenyér szeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és megkenjük tejföllel.
Tálaláskor a tejfölös-fokhagymás pirítósokat betétként a levesbe rakjuk.
A lehéjazott kenyér szeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és megkenjük tejföllel.
Tálaláskor a tejfölös-fokhagymás pirítósokat betétként a levesbe rakjuk.
PÁROLT PULYKAFALATOK,
PIKÁNS ANANÁSZRAGUVAL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 doboz darabolt ananász konzerv
1 db Kaliforniai paprika (piros)
2 ek. méz
kakukkfű
őrölt gyömbér
durva bors
liszt
só
olívaolaj
A pulykamellet félujjnyi vastag szeletkékre daraboljuk, igény szerint klopfolhatjuk. Mindkét oldalukról befűszerezzük és lisztbe forgatva forró olívaolajon elősütjük őket.
A ananász konzerv levét ráöntjük a húsokra és jól kiforraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd; szükség szerint, illetve a húspuhulásáig, kevés vizet adhatunk hozzá.
Megkóstoljuk a szaftot, kedvünkre ízesítjük a húsnál használt fűszerekkel; majd egy fedőt dobunk rá és tálalásig félre tesszük.
A jól lecsöpögtetett ananászt és a kockára vágott paprikát olívaolajon szépen megpirítjuk, majd mézet csurgatunk rá és kissé megkaramellizáljuk; fűszerként itt már csak kakukkfüvet használunk és egy kis sót.
A raguval, szaftjával meglocsolva, párolt rizzsel tálaljuk.
A legfinomabb kelt túrós pogácsa
Ezt egy Blogkóstló alkalmával találtam a Rendes Csajok Alkotásai közt
Hozzávalók: 60 dkg liszt 25 dkg margarin - nálam 12,5 vaj és 10 dkg sertészsír 25dkg túró 3 dkg élesztő 1/2 dl tej 2 ek. tejföl - nálam ez a tészta felvett pont egy pohárral az az 175g-ot 1 tk. kristálycukor 1 csapott ek. só 1 db tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukros kézmeleg tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a túrót és az élesztőt, valamint a tejfölt szépen összegyúrjuk. Legalább fél órát langyos helyen kelesztjük, pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tepsibe pakolva, még egyszer 30 percet pihentetjük, a tetejét felvert tojással lekenve gázsütő 5-6 fokozatán kb.25 perc alatt megsütjük. Kiadós és valóban az egyik legfinomabb ;)
1 doboz darabolt ananász konzerv
1 db Kaliforniai paprika (piros)
2 ek. méz
kakukkfű
őrölt gyömbér
durva bors
liszt
só
olívaolaj
A pulykamellet félujjnyi vastag szeletkékre daraboljuk, igény szerint klopfolhatjuk. Mindkét oldalukról befűszerezzük és lisztbe forgatva forró olívaolajon elősütjük őket.
A ananász konzerv levét ráöntjük a húsokra és jól kiforraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd; szükség szerint, illetve a húspuhulásáig, kevés vizet adhatunk hozzá.
Megkóstoljuk a szaftot, kedvünkre ízesítjük a húsnál használt fűszerekkel; majd egy fedőt dobunk rá és tálalásig félre tesszük.
A jól lecsöpögtetett ananászt és a kockára vágott paprikát olívaolajon szépen megpirítjuk, majd mézet csurgatunk rá és kissé megkaramellizáljuk; fűszerként itt már csak kakukkfüvet használunk és egy kis sót.
A raguval, szaftjával meglocsolva, párolt rizzsel tálaljuk.
A legfinomabb kelt túrós pogácsa
Ezt egy Blogkóstló alkalmával találtam a Rendes Csajok Alkotásai közt
Hozzávalók: 60 dkg liszt 25 dkg margarin - nálam 12,5 vaj és 10 dkg sertészsír 25dkg túró 3 dkg élesztő 1/2 dl tej 2 ek. tejföl - nálam ez a tészta felvett pont egy pohárral az az 175g-ot 1 tk. kristálycukor 1 csapott ek. só 1 db tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukros kézmeleg tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a túrót és az élesztőt, valamint a tejfölt szépen összegyúrjuk. Legalább fél órát langyos helyen kelesztjük, pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tepsibe pakolva, még egyszer 30 percet pihentetjük, a tetejét felvert tojással lekenve gázsütő 5-6 fokozatán kb.25 perc alatt megsütjük. Kiadós és valóban az egyik legfinomabb ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése