Amikor nincs otthon semmi!, csak a vésztartalék maradékának egy kis része. :)
TEJSZÍNES-HAGYMÁS TORTELLINI,
3 SAJTTAL TÖLTVE (ugye milyen jól hangzik)
Hozzávalók:
50 dkg sajttal töltött tortelini (3 ai formaggi)
2 db vöröshagyma (kb.:25 dkg)
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
petrezselyem zöldje
só
A tortellinit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
Az egyik vöröshagymát fél vagy negyed karikákra szeleteljük a hagyma méretétől függően; egy kevéske olívaolajon, megfonnyasztjuk, enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a borral és kiforraljuk. Amikor a tészta megfőtt, átszűrjük a borban párolt hagymára, ráöntjük a tejszínt, szükség szerint sózzuk és alaposan összeforgatjuk, kiforraljuk hogy a tészta jól beigya a „mártást”. Tálalás előtt aprított petrezselyemzöldet keverünk hozzá.
A másik hagymát vékony karikákra szeleteljük és lisztbe forgatjuk, majd forró olajban szép ropogós,
pirosra sütve, a tészta tetejére szórva díszíthetünk vele és még az ízrobbanáshoz is hozzá segít.
(ezt szépen leírtam).
A másik hagymát vékony karikákra szeleteljük és lisztbe forgatjuk, majd forró olajban szép ropogós,
pirosra sütve, a tészta tetejére szórva díszíthetünk vele és még az ízrobbanáshoz is hozzá segít.
(ezt szépen leírtam).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése