Ha van egy nagy táskánk, sokat tudunk bele pakolni.
Ha nagy a gyomrunk, jó sokat bírunk enni.
Ha nagy a szívünk, akkor sok-sok szeretet fér bele.
...és végül, ha van egy nagy serpenyőnk, akkor egy az egyben elkészül minden.
„SZOLID” LAKOMATÁL :)
Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb
2 pár Debreceni kolbász (naná, hogy találtam német gyártásút, és nem is olyan rossz)
50 dkg burgonya
50 dkg kelbimbó
15 dkg kolozsvári szalonna
2 db paprika
2 db paradicsom
borsikafű (csombor)
só
A felsőcombokat borsikafűvel és sóval bedörzsöljük, majd forró olívaolajon, bőrével lefelé, lassan elkezdjük pirítani, közben mellé szórjuk a csíkokra vágott szalonnát. Amikor már szép pirosra pirultak, megfordítjuk őket és közéjük dobjuk a cikkekre darabolt burgonyát és a félbe vágott kelbimbót, ezeket is befűszerezzük, plusz még egy kis egész köményt is szórunk rá. Lassú tűzön, kb.:10 percig fedő alatt pároljuk. Ezután a tetejére tesszük a bevagdosott kolbászokat, felkockázzuk a paprikát és a paradicsomot, ezekkel is megszórjuk és ismét fedő alatt készre pároljuk az egészet (10-15 perc, szükség szerint kevés vizet -bocsássa meg az isten, fehérbort- önthetünk alá).
Állítólag már nem „divat” de én szeretem az friss, üde ízét, úgyhogy nyugodtan szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Ha nincs ilyen nagy serpenyőnk nyugodtan készítsük el tepsibe. (Gondolom; bár még nem próbáltam.)
...és a legfontosabb! feltétlen locsoljuk meg a serpenyő alján összegyűlt zamatos szafttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése