TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. november 16., szombat

Ha van

Ha van egy nagy autónk, sokan bele tudunk ülni.
Ha van egy nagy táskánk, sokat tudunk bele pakolni.
Ha nagy a gyomrunk, jó sokat bírunk enni.
Ha nagy a szívünk, akkor sok-sok szeretet fér bele.
...és végül, ha van egy nagy serpenyőnk, akkor egy az egyben elkészül minden.














„SZOLID” LAKOMATÁL :)
Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb
2 pár Debreceni kolbász (naná, hogy találtam német gyártásút, és nem is olyan rossz)
50 dkg burgonya
50 dkg kelbimbó 
15 dkg kolozsvári szalonna
2 db paprika
2 db paradicsom
borsikafű (csombor)

A felsőcombokat borsikafűvel és sóval bedörzsöljük, majd forró olívaolajon, bőrével lefelé, lassan elkezdjük pirítani, közben mellé szórjuk a csíkokra vágott szalonnát. Amikor már szép pirosra pirultak, megfordítjuk őket és közéjük dobjuk a cikkekre darabolt burgonyát és a félbe vágott kelbimbót, ezeket is befűszerezzük, plusz még egy kis egész köményt is szórunk rá. Lassú tűzön, kb.:10 percig fedő alatt pároljuk. Ezután a tetejére tesszük a bevagdosott kolbászokat, felkockázzuk a paprikát és a paradicsomot, ezekkel is megszórjuk és ismét fedő alatt készre pároljuk az egészet (10-15 perc, szükség szerint kevés vizet -bocsássa meg az isten, fehérbort- önthetünk alá).
Állítólag már nem „divat” de én szeretem az friss, üde ízét, úgyhogy nyugodtan szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Ha nincs ilyen nagy serpenyőnk nyugodtan készítsük el tepsibe. (Gondolom; bár még nem próbáltam.) 
...és a legfontosabb! feltétlen locsoljuk meg a serpenyő alján összegyűlt zamatos szafttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése