Ismét blogkóstoló és ez már a 13.
A mostani, nekem sorsolt blogban pompás kis sütis recepteket találhattok ti is; de én egy pompás és egyszerű, gyors levessel kezdenék. Talán nálam már megszokott, hogy ezt sem tudtam teljesen úgy elkészíteni mint ahogy a recept írja, mert... ...és ezzel már a suliban voltak gondjaim :)
Bár gombalevesről van szó, mégis az az érdekessége, hogy háromszor kerül bele a póréhagyma.
A blog amit nekem rendelt a sors (olás) az megérdemel egy külön sort:
SZOFIKA A KONYHÁBANFeltétlen látogassatok el hozzá, de azért engem se hanyagoljatok.
TEJSZÍNES GOMBALEVES,
PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
25 dkg gomba (champion)
15 cm póréhagyma ( istenbiz' lecentiztem)
5 dkg lúdgége tészta
5 dkg lúdgége tészta
1,5 dl tejszín
2 ek. liszt
2 mk. kakukkfű
őrölt bors (ha bírod, mehet bátrabban, kimondottan jó tesz ennek a levesnek)
só
olívaolaj
Először a póréhagymát 3×5 centisre daraboljuk, nem viccelek.
A gombát megtisztítjuk a kalapjukat cikkekre daraboljuk, a szárát pedig apró kockákra.
Az egyik darabka pórét szintén pici kockákra vágjuk és a gombszárral együtt, olívaolajon 2-3 perc alatt
megpároljuk, közben megsózzuk, borsozzuzk. Ezután hozzáadjuk a cikkekre darabolt kalapokat (mármint a gomba kalapokat) kettő mokkáskanál kakukkfűvel fűszerezzük, felöntjük bő egy liter vízzel, amikor felforr beleborítjuk a száraz lúdgége tésztát és puhára főzzük. Amikor a tészta már megpuhult beleszórjuk a második darab, vékony karikára szeletelt pórét, majd a tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük.
Tálaláskor üde póréhagyma karikákkal (a harmadik öt centi) koronázzuk.
Az eredeti receptet pedig itt leled.
Tálaláskor üde póréhagyma karikákkal (a harmadik öt centi) koronázzuk.
Az eredeti receptet pedig itt leled.
Azóta én is megszerettem a kakukkfüvet, nagyon izgalmas lett a változtatás, biztos finom volt :))
VálaszTörlés