TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. november 26., kedd

Blogkóstoló 13.-1.

Ismét blogkóstoló és ez már a 13.
A mostani, nekem sorsolt blogban pompás kis sütis recepteket találhattok ti is; de én egy pompás és egyszerű, gyors levessel kezdenék. Talán nálam már megszokott, hogy ezt sem tudtam teljesen úgy elkészíteni mint ahogy a recept írja, mert...    ...és ezzel már a suliban voltak gondjaim :) 
Bár gombalevesről van szó, mégis az az érdekessége, hogy háromszor kerül bele a póréhagyma.
A blog amit nekem rendelt a sors (olás) az megérdemel egy külön sort: 
SZOFIKA A KONYHÁBAN
Feltétlen látogassatok el hozzá, de azért engem se hanyagoljatok.














TEJSZÍNES GOMBALEVES, 
       PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
25 dkg gomba (champion)
15 cm póréhagyma ( istenbiz' lecentiztem)
5 dkg lúdgége tészta
1,5 dl tejszín
2 ek. liszt
2 mk. kakukkfű
őrölt bors (ha bírod, mehet bátrabban, kimondottan jó tesz ennek a levesnek) 
olívaolaj
Először a póréhagymát 3×5 centisre daraboljuk, nem viccelek.
A gombát megtisztítjuk a kalapjukat cikkekre daraboljuk, a szárát pedig apró kockákra.
Az egyik darabka pórét szintén pici kockákra vágjuk és a gombszárral együtt, olívaolajon 2-3 perc alatt
megpároljuk, közben megsózzuk, borsozzuzk. Ezután hozzáadjuk a cikkekre darabolt kalapokat (mármint a gomba kalapokat) kettő mokkáskanál kakukkfűvel fűszerezzük, felöntjük bő egy liter vízzel, amikor felforr beleborítjuk a száraz lúdgége tésztát és puhára főzzük. Amikor a tészta már megpuhult beleszórjuk a második darab, vékony karikára szeletelt pórét, majd a tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük. 
Tálaláskor üde póréhagyma karikákkal (a harmadik öt centi) koronázzuk. 
Az eredeti receptet pedig itt leled. 

1 megjegyzés:

  1. Azóta én is megszerettem a kakukkfüvet, nagyon izgalmas lett a változtatás, biztos finom volt :))

    VálaszTörlés