TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. november 21., csütörtök

Ez komoly ?!

Valamiért úgy érzem, hogy a brokkoli szárát nem tiszteljük eléggé :)
Jó esetben krémlevesbe, esetleg mártásba, még csak-csak belefőzzük... oszt ennyi. Pedig ez a szárrész is nagyon finom, zamatos és pompás ízt kölcsönöz az ételnek; igaz kicsivel „több” vele munka, mert meg kell pucolni illetve a külső keményebb, szálasabb részét vékonyan le kell hámozni, de megéri.















RIZOTTÓ, CSIRKEMÁJJAL ÉS BROKKOLISZÁRRAL
Hozzávalók:
40 dkg rizs
30 dkg csirkemáj
1db brokkoli szára
15 dkg sárgarépa
1 ek. kapribogyó
szerecsendió
petrezselyem zöldje
olívaolaj
bors, só
jó fajta reszelt sajt
A csirkemájat kicsit (1,5 cm) eldaraboljuk, felkockázzuk és olívaolajon egy perc alatt megkapatjuk,  majd közédobjuk a kockákra vágott sárgarépát és a megpucolt brokkoliszárat amit szintén felkockáztunk. Pár perc elteltével hozzáborítjuk a rizst és felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és kevéske frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. 
A rizottót készre főzzük. Itt találod a rizottó készítését.
Tálalás előtt belekeverjük a kapribogyót és egy jó adag petrezselyemzöldet; aki úgy szereti bele is keverheti a reszelt sajtot, vagy csak egyszerűen megszórhatja vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése