TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. február 21., csütörtök

A téma ugyanaz: túrós tészta 1.

Ahány ház, annyi szokás.
A túrós tésztára mindenkinek meg van a saját elkészítési módszere. Apró trükkök, fortélyok, csalafintaságok, néhol talán meglepő, de semmiképp sem megvetendő ötletek. A túrós tésztát, csuszát, készítik hagyományosan: hideg túró, tejföl, cukor vagy szalonna pörc (találkoztam már olyannal is, aki a pörcös változatát meghintette porcukorral), vannak helyek ahol egy picit összemelegítik vagy éppen egybesütik. Láttam már sajttal és kolbásszal kiegészítve és nem szabad megfelejtkezni arról, hogy milyen pompás körete lehet pörkölteknek és paprikásoknak (csak 1-1 példa: kakaspörkölt és a harcsapaprikás).
Soron következő étkem, egy szokásosan egyszerű ötlet, és nagyon finom, mondhatnám Őrülten Jó :)














KAPROS - TÚRÓS TÉSZTA, 
          HÚSSAL BOLONDÍTVA 
Hozzávalók:
50 dkg fodros nagy kocka tészta
40 dkg darált hús
20 dkg túró
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1-2 ek. mustár
1 p.tejföl
fűszerpaprika
kapor
bors, só
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A túrót a tejföllel kikavarjuk kaporral, igény szerint borssal, sóval ízesítjük. Majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
A darált húst, kevés lével pörkölt módjára elkészítjük és mustárral pikánsabbá varázsoljuk.
Egy tepsit kissé kizsírozunk és beletesszük a kapros-túrós tészta felét; rárakjuk a pörköltes darált húst és betakarjuk a tészta másik felével, apróra vágott szalonna kockákkal megszórjuk. Sütőben szép pirosra sütjük. 

2 megjegyzés:

  1. Tudod mit? Újra menüre tetted nálunk a csuszát. Eddig is volt, de valahogy üresnek éreztem, és tripla mennyiségű pörcöt szórtam rá, hogy valahogy jó legyen. Ez eszembe sem jutott. Zseniális! Laktató, és kiadós. Köszi!

    VálaszTörlés