TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. február 22., péntek

Költség enyhítés

Körülbelül 100 vendégre számítottunk a Fotóklubunk 3.kiállítás megnyitójára.
Egy kedves hölgytársammal az volt a feladatunk, hogy rendezzük a büfét. Csupán csak három kikötés kaptunk (miután „kikönyörögtünk” még egy kis plusz manit) bőven dúskáljunk a falatok között, színes, és olcsó legyen.
Sonkás, szalámis, sajtos, halas szendvics egy kicsit drága, ha pedig mutatóba kerül a falatkákra, akkor meg olyan izé; hacsak nem készítünk belőlük, egy jó fűszerezéssel és egy olcsóbb „sűrítőanyaggal” pástétomot. 
Ja és kőrözött is kell, mert azt mindenki szereti! 
Szerencsémre erre is volt egy őrült ötletem ami már tavaly a nőnapi ingeraktív főzőcskémen bejött és azóta már többször is alkalmaztam; de eddig „titkoltam” a bonyolult recepttúrát.
Természetesen a kiállítás megnyitón a klasszikus változatot is elkészítettem, de most és akkor pástétomok alapja a főtt burgonya volt.















BURGONYAKÖRÖZÖTT
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 p. tejföl (175g.)
1 ger. fokhagyma
őrölt kömény
fűszerpaprika
bors, só
Jól figyeljetek mert csak egyszer írom le.
A összetört főtt burgonyából, tejföllel és a fűszerekkel kőrözöttet készítünk. Pont.
... és néhány tálalási javaslat, szendvicsre, sonkatekercsre, zöldséges falatkára hangolva ;)


...és itt meg találhatod meleg variációban is!   
  

1 megjegyzés: