TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. február 23., szombat

Kicsit máshogy

A mai napig is azon a véleményem vagyok, hogy ha ismerjük egy adott étel hozzávalóit és elkészítési módját, merjünk variálni rajt vagy próbáljuk meg elkészíteni egy kicsit máshogy.
Így tettem én is a bolognai (raguval) tésztával. 
Ez a ragu általában marha vagy marha-sertés vegyes darált hússal az igazi, de én kezdem felfedezni magamnak a pulykahúst (későbbiekben majd erről is írok) és lusta vagyok elővenni a darálót.
Picit megváltozott, de mégsem. Maradt a régi, de mégsem... vagy mégis? 
Talán azt is mondhatm, hogy egy régi ismerős, új ruhába bujtatva.














BOLOGNAI METÉLT MÁSHOGY
                    vagy
MÁSHOGY METÉLT BOLOGNAI
Hozzávalók:
30 dkg széles metélt
40 dkg pulyka mellfilé
25 dkg sárgarépa 
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna 
5 dkg vaj
1 nagy dob. paradicsompüré  (140g)
1-2 db paradicsom (fakultatív)
2 dl vörösbor
oregánó
bors, só
A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk és a szintén csíkokra vágott hússal együtt, vajon megpirítjuk. Ezalatt a hagymát félkarikára szeleteljük és a szárzellert is keskenyen felvagdossuk. Amikor a hús már szépen megpirult rádobjuk a hagymát és a zellert, a sárgarépát pedig (a nagy kedvenc) nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük. Megsózzuk, borsozzuk majd felöntjük a borral és ugyan annyi vízzel; oregánóval fűszerezzük. 10 perc főzés után hozzákeverjük a paradicsompürét; mártás sűrűségűre visszaforraljuk és a végén egy rottyantásnyira beledobjuk a feldarabolt paradicsomokat(de ez akár el is maradhat). 
A forró tészta tetejérelaljuk a ragunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése