A mai napig is azon a véleményem vagyok, hogy ha ismerjük egy adott étel hozzávalóit és elkészítési módját, merjünk variálni rajt vagy próbáljuk meg elkészíteni egy kicsit máshogy.
Így tettem én is a bolognai (raguval) tésztával.
Ez a ragu általában marha vagy marha-sertés vegyes darált hússal az igazi, de én kezdem felfedezni magamnak a pulykahúst (későbbiekben majd erről is írok) és lusta vagyok elővenni a darálót.
Ez a ragu általában marha vagy marha-sertés vegyes darált hússal az igazi, de én kezdem felfedezni magamnak a pulykahúst (későbbiekben majd erről is írok) és lusta vagyok elővenni a darálót.
Picit megváltozott, de mégsem. Maradt a régi, de mégsem... vagy mégis?
Talán azt is mondhatnám, hogy egy régi ismerős, új ruhába bujtatva.
Talán azt is mondhatnám, hogy egy régi ismerős, új ruhába bujtatva.
BOLOGNAI METÉLT MÁSHOGY
vagy
MÁSHOGY METÉLT BOLOGNAI
Hozzávalók:
30 dkg széles metélt
40 dkg pulyka mellfilé
25 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg vaj
1 nagy dob. paradicsompüré (140g)
1-2 db paradicsom (fakultatív)
2 dl vörösbor
oregánó
bors, só
A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk és a szintén csíkokra vágott hússal együtt, vajon megpirítjuk. Ezalatt a hagymát félkarikára szeleteljük és a szárzellert is keskenyen felvagdossuk. Amikor a hús már szépen megpirult rádobjuk a hagymát és a zellert, a sárgarépát pedig (a nagy kedvenc) nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük. Megsózzuk, borsozzuk majd felöntjük a borral és ugyan annyi vízzel; oregánóval fűszerezzük. 10 perc főzés után hozzákeverjük a paradicsompürét; mártás sűrűségűre visszaforraljuk és a végén egy rottyantásnyira beledobjuk a feldarabolt paradicsomokat(de ez akár el is maradhat).
A forró tészta tetejére tálaljuk a ragunkat.
30 dkg széles metélt
40 dkg pulyka mellfilé
25 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg vaj
1 nagy dob. paradicsompüré (140g)
1-2 db paradicsom (fakultatív)
2 dl vörösbor
oregánó
bors, só
A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk és a szintén csíkokra vágott hússal együtt, vajon megpirítjuk. Ezalatt a hagymát félkarikára szeleteljük és a szárzellert is keskenyen felvagdossuk. Amikor a hús már szépen megpirult rádobjuk a hagymát és a zellert, a sárgarépát pedig (a nagy kedvenc) nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük. Megsózzuk, borsozzuk majd felöntjük a borral és ugyan annyi vízzel; oregánóval fűszerezzük. 10 perc főzés után hozzákeverjük a paradicsompürét; mártás sűrűségűre visszaforraljuk és a végén egy rottyantásnyira beledobjuk a feldarabolt paradicsomokat(de ez akár el is maradhat).
A forró tészta tetejére tálaljuk a ragunkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése