TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. március 2., péntek

Gyorsan valami finomat

A Valentin napi Csibefalatok Darling módon elnevezésű ételkreációm egyszerűsége és gyorsasága annyira megfogott, hogy egy picikét egyszerűsítettem rajta. 
Ez pont jó lesz a szombaton tartandó nőnapi ingeraktív főzőcskére, ahol lányoknak, asszonyoknak fogok tippeket, ötleteket adni, gyors, egyszerű, talán meglepő, itt-ott őrült, de mindenképpen  olcsó korrekt áron elkészíthető vacsorákhoz, vendégváráshoz. 
A következő héten itt is, ilyesmi ételekkel fogtok találkozni, visszavárlak benneteket szeretettel és Őrülten Jó faltokkal.















HUSZAS EGYTÁL
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
50 dkg burgonya
25-30 dkg sárgarépa
25 dkg zsenge zöldborsó
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
majoránna
bors, só
K.b:.1,5 l vizet felteszünk forralni, sóval vagy akár ételízesítővel ízesítve. Közben a húst, a burgonyát és a sárgarépát 1 cm-es kockákra vágjuk. Amikor forr a víz, beletesszük a húst elkeverjük, hogy a kockák ne tapadjanak össze és egyből hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát és a borsót. Amíg ez megfő (kb.15 perc) addig egy serpenyőben megpirítjuk a szintén kis kockára vágott hagymát és szalonnát. A megfőtt zöldségeket és húst, jól lecsepegtetve hozzáborítjuk a hagymás-szalonnás alaphoz, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, szükség szerint sózzuk és alaposan összeforgatjuk, összepirítjuk. 
Kész. 20 perc, na jó 25. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése