Egy zacskó tészta, egy brokkoli, egy alma, egy kis tejszín, nagyjából ennyi...
FUSILLI ZAMATOS BROKKOLIVAL
Hozzávalók:
1 tészta és brokkoli szerető család (4 fő)
1 zacs. fusilli ( 50 dkg)
1 db friss brokkoli (50 dkg)
1 db nagyobbacska alma
1 kis dob. tejszín (2 dl)
1ek. margarin (5 dkg)
bazsalikom
bors, só
A brokkolit falatnyi rózsáira szedjük és forró, sós vízben 3-4 percig főzzük (blansírozzuk) és egyből leszűrjük, lehűtjük. A brokkoli szárát, ha szükséges (túl öreg, fás) vékonyan lehámozzuk és felkockázzuk, majd egy nagy serpenyőben a margarinon szépen megpirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ezután hozzáadjuk a apróra kockázott alma felét és felöntjük 3 dl vízzel, puhára főzzük, leturmixoljuk. A serpenyőbe visszaöntjük, belekeverjük a tejszín, sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal bátran ízesítjük, jól kiforraljuk. A blansírozott brokkoli rózsákat és a maradék alma kockákat hozzáadjuk a mártáshoz, átmelegítjük és már nem főzzük, mert nem szeretnénk, hogy a brokkoli szét főljön. A hagyományosan kifőtt tésztát beleforgatjuk a zamatos brokkolis mártásba, forrón tálaljuk, igény szerint sajttal megszórhatjuk.
Csak 1 érdekesség: a friss brokkoli mindig 50 dkg csomagolású; van amikor 5 cm-es és van amikor 10 cm-es a szárral :)
Ehhez a recepthez ölég szépen kaptam szárát is; más esetben, értelemszerűleg használjunk kevesebb vizet.
biztosan nagyon finom...vega kaja.
VálaszTörlés