TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. március 3., szombat

Mindegy, mind egy

Egy zacskó tészta, egy brokkoli, egy alma, egy kis tejszín, nagyjából ennyi...










FUSILLI ZAMATOS BROKKOLIVAL
Hozzávalók:
1 tészta és brokkoli szerető család (4 fő)
1 zacs. fusilli ( 50 dkg)
1 db friss brokkoli (50 dkg)
1 db nagyobbacska alma
1 kis dob. tejszín (2 dl)
1ek. margarin (5 dkg)
bazsalikom
bors, só
A brokkolit falatnyi rózsáira szedjük és forró, sós vízben 3-4 percig főzzük (blansírozzuk) és egyből leszűrjük, lehűtjük. A brokkoli szárát, ha szükséges (túl öreg, fás) vékonyan lehámozzuk és felkockázzuk, majd egy nagy serpenyőben a margarinon szépen megpirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ezután hozzáadjuk a apróra kockázott alma felét és felöntjük 3 dl vízzel, puhára főzzük, leturmixoljuk. A serpenyőbe visszaöntjük, belekeverjük a tejszín, sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal bátran ízesítjük, jól kiforraljuk. A blansírozott brokkoli rózsákat és a maradék alma kockákat hozzáadjuk a mártáshoz, átmelegítjük és már nem főzzük, mert nem szeretnénk, hogy a brokkoli szét főljön. A hagyományosan kifőtt tésztát beleforgatjuk a zamatos brokkolis mártásba, forrón tálaljuk, igény szerint sajttal megszórhatjuk.
Csak 1 érdekesség: a friss brokkoli mindig 50 dkg csomagolású; van amikor 5 cm-es és van amikor 10 cm-es a szárral :)
Ehhez a recepthez ölég szépen kaptam szárát is; más esetben, értelemszerűleg  használjunk kevesebb vizet.

1 megjegyzés: