TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. március 12., hétfő

Egy klasszikus, felturbózva 1.

Hát elérkezünk a SparChef döntő fordulójához és ismét kaptunk 5 hozzávalót. Ahogy végignéztem az alapanyagokat egyből egy klasszikus étel jutott az eszembe - Egybesült vagdalt, burgonyapürével - ehhez már csak a joghurtot, az almát és a rizst kellett valamilyen módon belekombinálnom. Azt hiszem ölég jól sikerült (eddig úgyis, olyan "különleges" ételeket készítettem).  














EGYBESÜLT VAGDALT, BURGONYAPÜRÉVEL
    JOGHURTOS - ALMÁS FANTÁZIÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg sertés darálthús
80 dkg burgonya
10 dkg rizs
40 dkg alma
2 db tojás
2 p. natúr joghurt (2x130g.)
5 dkg margarin
2 tk. kakukkfű
rozmaring
ételízesítő
bors, só
zsemlemorzsa
A rizst a hagyományos módon elkészítjük, majd belekeverünk 20 dkg felkockázott almát és egy tojássárgáját; a fehérjét félretesszük a kenéshez.
A darálthúst összekeverjük 1pohár joghurttal, egy tojással és beízesítjük sóval, borssal valamint a kakukkfűvel. Két réteg alufóliát kiterítünk, vékonyan megkenjük olajjal és eloszlatjuk rajt a húst. Az így kapott egyenletes vastagságú, kb.20x30 téglalap egyik hosszanti szélére ráhalmozzuk az almás-rizst és a fólia segítségével feltekerjük. Egy határozott mozdulattal és még mindig a fólia segítségével rárakjuk, rágördítjük egy kiolajozott tepsire. A külsejét lekenjük a tojásfehérjével és meghintjük zsemlemorzsával. Középmeleg sütőben szépen megsütjük.
A burgonyát megfőzzük, burgonya nyomóval áttörjük, hozzákeverünk 1 p. joghurtot és a margarint. Az maradék 20 dkg almát szintén felkockázzuk és beleforgatjuk a meleg joghurtos-burgonyába, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal ízesítjük.

1 megjegyzés: