TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. január 19., vasárnap

Pulyka és körete avagy Ahogy szoktam

Ma ismét úgy oldottam meg az ebédet, ahogy szoktam.
Egyszerűen. 
Mert nem kell jobb 😉


















ROZMARINGOS PULYKAMELL
  ZELLERES-ALMÁS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
50-60 dkg alma
4-5 szál szárzeller
5 dkg dió
rozmaring
bors, só  
tej
A pulykamellfilét felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, meghintjük borssal és őrölt (vagy aprított) rozmaringgal, majd egy éjszakára tejbe áztatjuk, pihentetjük.
A szeleteket lecsepegtetjük, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges tejet, serpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk.
Az almát gerezdekre vágjuk (igény szerint hámozhatjuk), a szálzellert feldaraboljuk, a diót durvára törjük.
Egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon percek alatt, finoman megpirítjuk, megkaramellízáljuk az almát és a zellert, picit sózzuk borsozzuk, az utolsó pillanatokban közé szórjuk a diót, ha van akkor aprítva a zeller zöldjét is.
Ez az köret gyorsan készül, tehát lehetőség szerint frissen készítsük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése