Egyszerűen.
Mert nem kell jobb 😉
ROZMARINGOS
PULYKAMELL
ZELLERES-ALMÁS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg
pulykamellfilé
50-60 dkg
alma
4-5 szál
szárzeller
5 dkg dió
rozmaring
bors, só
tej
A pulykamellfilét
felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, meghintjük borssal és őrölt (vagy
aprított) rozmaringgal, majd egy éjszakára tejbe áztatjuk, pihentetjük.
A szeleteket
lecsepegtetjük, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges tejet, serpenyőben szépen
megsütjük, megsózzuk.
Az almát
gerezdekre vágjuk (igény szerint hámozhatjuk), a szálzellert feldaraboljuk, a
diót durvára törjük.
Egy nagyobb
serpenyőben, olívaolajon percek alatt, finoman megpirítjuk, megkaramellízáljuk
az almát és a zellert, picit sózzuk borsozzuk, az utolsó pillanatokban közé
szórjuk a diót, ha van akkor aprítva a zeller zöldjét is.
Ez az köret
gyorsan készül, tehát lehetőség szerint frissen készítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése