TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. október 21., hétfő

Sajt és pogácsa avagy Má' megent

Hát Drágájim egy kis idő kimaradt.....
...de ismét vagyok.
Ennek örömére -gondoltam- valami jó kis sütit hozok Nektek.
Süti. Süti... Süti?
Pff, más nem jutott eszembe, csak a legjobb...
...má' megent.














TÖMLŐS POGÁCSA
Hozzávalók:
55 dkg liszt
10 dkg vaj
1,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 db tojás (+kenés)
20 dkg sonkás tömlős sajt (2x10 dkg)
1 ek. kristálycukor
Az élesztőt langyos (kézmeleg), cukros tejben felfuttatjuk.
A vajat feldaraboljuk beleszórjuk a lisztbe, megsózzuk és a tenyerünk közt szép egy állagúra morzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, a sajtokat és a felfutott élesztőt.
Alapos, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, bedagasztjuk.
-Már néhányszor említettem, hogy finom, lazák a kelt tésztáim, ezért gyúráskor a kezünket lisztezzük (ha kell többször is) és ne tésztához adjuk a lisztet!-
Langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztánkat, majd kb.1 centis vastagságúra kinyújtjuk, meghajtogatjuk, és ismét megkelesztjük. Ezt a műveletet legalább kétszer ismételjük meg.
A tésztánkat kinyújtjuk kb. 2 centisre a tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk, tepsibe pakoljuk, a tetejét lekenjük felvert tojással.
-Díszítésként megszórhatjuk különféle apró magvakkal (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, de akár aprított tökmag is lehet.-
190-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt szépen megsütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése