Hajdina és cukkini jöhet bármikor.
...némi kis kiegészítővel 😉
HAJDINÁS CUKKINISALÁTA FETÁVAL
ÉS ZÖLDFŰSZERES BORJÚSÜLTTEL
Hozzávalók:
80 dkg
cukkini (kb.)
10 dkg
hajdina
1 db Kápia
paprika
2-3 szál
csemegehagyma
1 db lime
4-5 ek.
olívaolaj
1 db
babérlevél
rozmaring
bors, só
10 dkg Feta
sajt
1 kg
borjúcomb
majoránna
rozmaring
kakukkfű
őrölt kömény
(nálam római kömény)
bors, só
A szépen
letisztított borjúcombot alaposan bedörzsöljük a zöldfűszerekkel, sóval,
borssal, köménnyel, aztán fóliával betakarva, egy kevés vizet aláöntve, 180-190
fokon 2 óra alatt megsütjük. -Természetesen ez a sütési idő a hús minőségétől,
korától függően változhat; sütés közben nézzünk rá illetve alkalmanként az
alatta levő lével locsoljuk meg.-
A hajdinát kb.
2,5 -szeres vízzel, felöntve, a rizshez hasonló módon megpároljuk,
babérlevéllel, rozmaringgal és sóval ízesítjük; kihűtjük.
A cukkinit
felkockázzuk és forrásba levő sós vízben 3-5 percig főzzük (amig elkezd
olpálosodni a színe) és egyből leszűrjük, ”jeges” vízben azonnal lehűtjük;
tehát blansírozzuk.
A Kápia paprikát
a cukkinihez hasonló méretű kockákra daraboljuk, a csemegehagymát vékonyan
felkarikázzuk.
A lime levét,
lereszelt héját és az olívaolajat, sóval és borssal ízesítve kikeverjük.
A kihűlt és
feldarabolt hozzávalókat egy tálba borítjuk, meglocsoljuk az öntettel, alaposan
összeforgatjuk; legalább félórát hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése