Nézzük mi van a hűtőben, sonka, gomba, tejszín, és ha jó tudom valahol van egy kis tészta is, okés a buli, itt már nagy baj nem lehet...
Na jó, Serrano sonka, vargánya gomba, Barilla spagetti, és remélem akad még 1-2 gerezd kínai fokhagyma is (de magyar csomagolású!)
Hát így élünk mi fenn havasokon 😉😋
Finom falatok, oda se neki esős hangulat.
VARGÁNYÁS-SONKÁS SPAGETTI
Hozzávalók:
20-25 dkg
vargánya
10 dkg minőségi
sonka (szeletelt)
2 dl tejszín
5 dkg
Parmesan v. Grana Padano
2 ger.
fokhagyma
petrezselyem
zöldje
25 dkg
spagetti
só
olívaolaj
A tésztát
kifőzzük.
Közben a
sonkát és a vargányát felcsíkozzuk, feldaraboljuk.
Forró
olívaolajon megfuttatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a vargányát és szépen együtt
megpirítjuk, az utolsó pillanatokban a 2 gerezd aprított fokhagymát is
hozzáadjuk, megsózzuk, elkeverjük, aztán egyből felöntjük a tejszínnel.
Szép lassan
összeforraljuk, belekeverünk 5 deka reszelt Parmesan-t, aprított petrezselyem
zölddel frissítjük, ha a hosszú forralástól túl besűrűsödne, egy kis vizet adhatunk hozzá.
A kifőtt spagettit beleforgatjuk és forró
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése