TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. október 29., kedd

Vargánya és sonka avagy Esős nap, esős hangulat

Valószínűnek tartom, hogy az esős napokon senki sem akar túl bonyolult főzőcskébe belevágni. Ilyenkor (mint mindig) csak úgy összedobni valami, ez a fő szempont, oszt jolvan.
Nézzük mi  van a hűtőben, sonka, gomba, tejszín, és ha jó tudom valahol van egy kis tészta is, okés a buli, itt már nagy baj nem lehet...
Na jó, Serrano sonka, vargánya gomba, Barilla spagetti, és remélem akad még 1-2 gerezd kínai fokhagyma is (de magyar csomagolású!)
Hát így élünk mi fenn havasokon  😉😋
Finom falatok, oda se neki esős hangulat.











VARGÁNYÁS-SONKÁS SPAGETTI
Hozzávalók:
20-25 dkg vargánya
10 dkg minőségi sonka (szeletelt)
2 dl tejszín
5 dkg Parmesan v. Grana Padano
2 ger. fokhagyma
petrezselyem zöldje
25 dkg spagetti
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
Közben a sonkát és a vargányát felcsíkozzuk, feldaraboljuk.
Forró olívaolajon megfuttatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a vargányát és szépen együtt megpirítjuk, az utolsó pillanatokban a 2 gerezd aprított fokhagymát is hozzáadjuk, megsózzuk, elkeverjük, aztán egyből felöntjük a tejszínnel.
Szép lassan összeforraljuk, belekeverünk 5 deka reszelt Parmesan-t, aprított petrezselyem zölddel frissítjük, ha a hosszú forralástól túl besűrűsödne, egy kis vizet adhatunk hozzá.
A kifőtt spagettit beleforgatjuk és forró tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése