1. Igen, a busa egy hal, a halban szálka van, a halat tudni kell enni. -A busában talán pici több a szálka, mint ami még jól esik 😕 - De FINOM!
2. Lásd az elsőt 😋
BUSASZELET
GYÖNGYÖS-LECSÓRAGUVAL
ÉS PIRÍTOTT PULISZKÁVAL
Hozzávalók:
4 szelet
busa (kb.60 dkg)
10 dkg bacon
50 dkg
papirka
30 dkg
paradicsom
4-5 ek.
ecetes gyöngyhagyma (kb.10 dkg, apróbb)
2 ger.
fokhagyma
őrölt kömény
majoránna
bors, só
(fűszerpaprika)
a
puliszkához:
40 dkg
kukoricaliszt
1 l víz
só
A busa szeleteket
megsózzuk, borsozzuk és legalább 30 percig pihentetjük.
A paprikát
feldaraboljuk, félkarikára vágjuk.
A bacon-t felcsíkozzuk
és egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani, amikor már kezd színt kapni hozzáadjuk
a paprikát és szép lassan félpuhára pároljuk.
Közben a paradicsomot
is feldaraboljuk, a fokhagymát vékony csíkokra vágjuk, a gyöngyhagymát pedig
lecsepegtetjük, hozzáadjuk a paprikához, aztán így együtt sóval, köménnyel és egy kis majoránnával ízesítve,
5-10 perc alatt készre pároljuk. -Ízlés szerint egy kis fűszerpaprikával is meghinthetjük.-
A busa
szeleteket finoman meglocsoljuk olajjal és egy forró serpenyőben szép pirosra
sütjük.
A puliszkához
egy liter vizet, a legkisebb lángon, feltesszük melegedni.
Amikor már
kezd gyöngyözni, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és folyamatos!!!
kevergetéssel legalább 2-4 percig főzzük, pufogtatjuk; lehúzzuk a tűzről, majd
egyből letakarjuk egy fedővel és 25-30 percig (lehet több is) saját gőzében
pihentetjük.
Egy evőkanál
segítségével kiszaggatva, 2-3 adagban, forró zsiradékon megpirítjuk, durvára
aprított petrezselyemzölddel megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése