Hihetetlen módon virul, pompázik erdeink királya a vargánya gomba, komolyan mondom dúskálunk benne, nem is kell keresgélni, olyan sok van, az ember csak kinyitja a bejárati ajtót, és ott áll a drága szomszéd néni - Csabi elfogadsz egy kis gombát?!
Erre csak annyit tudtam mondani, hogy - Most már biztos, hogy nem költözöm el ebből a házból.
VARGÁNYÁS-TEJSZÍNES
APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
60 dkg
szűzpecsenye
30 dkg
vargánya
1 nagy fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
1 dl tejszín
1 ek. liszt
fűszerpaprika
(kevés)
majoránna
bors, só
4 a. galuska
A
vöröshagymát negyedkarikákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük,
aztán hozzáadjuk az időközben felcsíkozott szűzpecsenyét (ez lehet másféle hús
is, de az befolyásolhatja az elkészítési időt).
A vargánya
gombát méretétől függően felszeleteljük, illetve feldaraboljuk és amikor a hús
elvesztette nyers színét, -picit már megpirult- hozzáadjuk ezt is. 2-3 percig így
együtt pirítjuk még, majd megsózzuk, megborsozzuk majoránnával ízesítjük, egy
csapott evőkanál liszttel és egy egész kevés fűszerpaprikával megszórjuk,
gyorsan elkeverjük, és egyből felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi, hozzáadjuk
a tejszín és egy gerezd zúzott fokhagymát, majd szép lassan összeforraljuk, készre
főzzük-gyenge 10 perc.
Köretként galuskát
kínálunk, amit durvára aprított petrezselyem zölddel feldobhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése