GRILLEZETT TARJA, KAKUKKFŰVEL
ÉS FETÁS SALÁTÁVAL
A hús:
4 adag sertéstarja (kb.1 kg)
a páchoz:
2-3 ek. mustár (pikánsabb ha Dijoni )
kakukkfű
bors
esetleg fokhagyma
olaj
A saláta:
40 dkg koktélparadicsom
15 dkg Feta sajt vagy Krémfehér sajt
3-4 szál szárzeller
2-3 szál újhagyma (csemegehagyma)
az öntethez:
citromlé
kakukkfű
olívaolaj
só
A tarját felszeleteljük, igény szerint klopfoljuk (vagy nem).
Majd a mustárt, a fűszerekkel összekeverjük és alaposan betapicskoljuk vele a hússzeleteket. Olajba fojtva, hűtőszekrényben, minimum 1 egész napig érleljük (az érlelés lehet több 2 akár 3 (+) is, de ez esetben ajánlatos, egy tiszta eszközzel (pl. villa) a szeleteket átforgatni, szükség esetén egy kis olajat önteni rá).
A bepácolódott hússzeleteket, grillen szépen megsütjük.
Közben elkészítjük a salátát.
A zöldségeket ízlésünknek megfelelően eldaraboljuk.
Az öntetet összekavarjuk, majd beleforgatjuk a zöldségeket és a Feta sajtot, jól lehűtve tálaljuk.
No kérem, mind az jól látszik a receptúrában, nem írtan szigorú mennyiségeket, mert "a recept csak térkép, de az ember maga dönti el; hogy merre megy" J.Pepin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése