Esmét egy röpke példa arra, hogy egy kicsit eltérő, szokatlan ízesítéssel is könnyen színt vihetünk a hétköznapok étkezéseibe.
Pl. a kapor és a lecsó, na meg egy kis cukkini ;)
Pl. a kapor és a lecsó, na meg egy kis cukkini ;)
Egyébként a kapor jelentős
antimikrobás hatásának köszönhetően, hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez; illetve nyersen
fogyasztva értékes antioxidáns.
SZŰZÉRMÉK, KAPROS-CUKKINIS „LECSÓVAL”
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
4 db paprika
2 db paradicsom
1 db saláta cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
kapor
bors, só
olívaolaj
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
A vöröshagymát és a paprikát félkarikákra vágjuk és együtt, elkezdjük, pirítani.
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
4 db paprika
2 db paradicsom
1 db saláta cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
kapor
bors, só
olívaolaj
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
A vöröshagymát és a paprikát félkarikákra vágjuk és együtt, elkezdjük, pirítani.
3-4 perc elteltével, hozzáadjuk a szintén félkarikákra darabolt cukkinit és megsózzuk.
Közben felkockázzuk a paradicsomot, majd az utolsó szakaszban ezt is hozzáadjuk; aztán néhány perc alatt készre pároljuk, kaporral ízesítjük.
Egy kevéske kapros olajjal meglocsolhatjuk és párolt rizzsel körítve tálaljuk.
Közben felkockázzuk a paradicsomot, majd az utolsó szakaszban ezt is hozzáadjuk; aztán néhány perc alatt készre pároljuk, kaporral ízesítjük.
Egy kevéske kapros olajjal meglocsolhatjuk és párolt rizzsel körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése