Mámegent csak azt tudom mondani...
...egyszerűen, abból ami volt otthon.
MAKARÓNI FŰSZERESEN,
KRUMPLIVAL ÉS PARADICSOMMAL
KRUMPLIVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
25 dkg makaróni
40 dkg burgonya
20 dkg koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
5-6 db pepperóni (ecetes)
2 ger. fokhagyma
rozmaring
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre sütjük.
A koktélparadicsomot, és a megtisztított burgonyát, kicsi, kb.0,5 cm kockákra vágjuk.
Aztán
a paradicsomot a hagymára dobjuk; pár perc múlva, amikor már levet
eresztett, hozzáadjuk a burgonyát is, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal és
kakukkfűvel ízesítjük.
Felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és mintha rizottót készítenénk, (folyamatosan felöntögetve,kevergetve), készre főzzük.
A főzés felénél, aprított fokhagymával és felkarikázott pepperónival pikánssá varázsoljuk.
A ragut, a kifőtt makarónival alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk, ami most nálam füstölt volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése