A minap a boltban felfigyeltem egy érdekes gombára, pontosabban nem is a gomba volt az érdekes, mert a gomba az gomba. Tönkje van, kalapja, és ennyi, barnább, sárgább, fehérebb, csúnyább, szebb, kívánatosabb. Jó, ez valamivel szebb szebb volt a többinél; főleg, a megszokott, sampipi és laskához képest.
Ördögszekér gomba: A laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gomba faját, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás, mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt.
Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti..., egyébként úgy, mint a többi laskagomba fajta.
...és akkor most a próba.
Ördögszekér gomba: A laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gomba faját, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás, mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt.
Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti..., egyébként úgy, mint a többi laskagomba fajta.
...és akkor most a próba.
BORSOS LAZACFILÉ,
FŰSZERES ÖRDÖGSZEKÉR GOMBÁVAL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
15 dkg ördögszekér gomba
2 ek. gyöngyhagyma (ecetes)
rozmaring
oregánó
kakukkfű
durvára tört színesbors
só
A lazacfiléket bátran meghintjük borssal, megsózzuk és 10-15 percig pihentetjük, majd grillen szépen megsütjük.
A megtisztított gombákat hosszában felszeleteljük és sózás nélkül kevéske olívaolajon megpirítjuk, az utolsó pillanatokban megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel, és lecsepegtetve hozzáadjuk a gyöngyhaggymát, de csak annyi időre, hogy épp átmelegedjen majd megsózzuk.
Köretnek sós burgonyát kínálunk.
A lazacfiléket bátran meghintjük borssal, megsózzuk és 10-15 percig pihentetjük, majd grillen szépen megsütjük.
A megtisztított gombákat hosszában felszeleteljük és sózás nélkül kevéske olívaolajon megpirítjuk, az utolsó pillanatokban megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel, és lecsepegtetve hozzáadjuk a gyöngyhaggymát, de csak annyi időre, hogy épp átmelegedjen majd megsózzuk.
Köretnek sós burgonyát kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése