TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. június 3., péntek

Burgonya és gomba azaz Ezt is el kell használni

A következő ételben, illetve a receptben nincs semmi különös.
Paprikáskrumpli, ezt kívántam.
Igen ám, de itt ez a kis gomba, muszáj elhasználni ezt is...
NA! itt álljunk meg egy pillanatra...paprikáskrumpliba, gomba?
Igen; és ha visszakérdezhetek - Miért ne?
Mert nem úgy szoktuk! 
Valóban csak úgy lehet főzni, ahogy azt az emberfia megszokta, vagy néha egy kis Fantáziával, Bátorsággal, és Jó étvággyal, tudunk egy ici-picit variálni az ételeinken?
Tudom ehhez kell az, hogy nem legyünk válogatósak, urambocsá' finnyásak, és ami fontos, talán a legfontosabb, hogy ne azt az ízt várjuk, keressük, amit az elmúlt 10-20-30 évben megszoktunk, hisz'  mannát varázsoltunk, egy új étket készítettünk! 
Fog ez menni, hajrá!




PAPRIKÁSKRUMPLI, GOMBÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg sertés apróhús
1 pár debreceni
1 kg burgonya
15 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
A húst felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és sertészsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst és amikor egységesen kifehéredik, meghintjük a fűszerpaprikával, befűszerezzük, zúzott fokhagymával ízesítjük, elkavarjuk és egyből felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi.
A gombát megtisztítjuk és akkor adjuk hozzá,  ha a hús már egyet rottyant; ettől kezdve pörkölt módján főzzük.

Az utolsó kb.25 percnél jöhet a cikkekre vágott burgonya; a legvégén, egy jó forralásnyi időre, belerakjuk a félkarikákra darabolt debreceni kolbászt is.
Készre főzzük és egy pohárka bor ( vagy kettő) kíséretében tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése