A következő ételben, illetve a receptben nincs semmi különös.
Paprikáskrumpli, ezt kívántam.
Igen ám, de itt ez a kis gomba, muszáj elhasználni ezt is...
NA! itt álljunk meg egy pillanatra...paprikáskrumpliba, gomba?
Igen; és ha visszakérdezhetek - Miért ne?
Mert nem úgy szoktuk!
Valóban csak úgy lehet főzni, ahogy azt az emberfia megszokta, vagy néha egy kis Fantáziával, Bátorsággal, és Jó étvággyal, tudunk egy ici-picit variálni az ételeinken?
Tudom ehhez kell az, hogy nem legyünk válogatósak, urambocsá' finnyásak, és ami fontos, talán a legfontosabb, hogy ne azt az ízt várjuk, keressük, amit az elmúlt 10-20-30 évben megszoktunk, hisz' mannát varázsoltunk, egy új étket készítettünk!
Fog ez menni, hajrá!
Hozzávalók:
50 dkg sertés apróhús
1 pár debreceni
1 kg burgonya
15 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
bors, só
A húst felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és sertészsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst és amikor egységesen kifehéredik, meghintjük a fűszerpaprikával, befűszerezzük, zúzott fokhagymával ízesítjük, elkavarjuk és egyből felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi.
A gombát megtisztítjuk és akkor adjuk hozzá, ha a hús már egyet rottyant; ettől kezdve pörkölt módján főzzük.
Az utolsó kb.25 percnél jöhet a cikkekre vágott burgonya; a legvégén, egy jó forralásnyi időre, belerakjuk a félkarikákra darabolt debreceni kolbászt is.
Készre főzzük és egy pohárka bor ( vagy kettő) kíséretében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése