TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. június 14., kedd

Gomba és tojás avagy Megint majdnem

Úgy látszik, ezek ilyen napok tegnap a krumplis tésztát kívántam, ma meg a tojásos gombát (nyulicát).














TOJÁSOS GOMBÁVAL TÖLTÖTT SERTÉSKARAJ
Hozzávalók:
4 db 15 dkg-s sertéskaraj szelet
15-20 dkg rókagomba (mifelénk:nyuilca)
4 db főtt tojás
majoránna
bors, só 
+ liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A köret: főtt burgonya karikára vágva, megpirítva, köménnyel és újhagymával.
A gombát kis darabokra vágjuk és egy kevés zsiradékon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
A főtt tojásokat egy villa segítségével összetörjük és összekeverjük a gombával.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, elosztjuk rajtuk a tölteléket, majd félbe hajtva a klasszikus módon panírozzuk és forró olajban szép pirosra sütjük. 
A tejfölös uborkasaláta kimondottan illik hozzá.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése